26. feb. 2024 kl. 17:03
343 visninger
Artiklen er leveret af Marketwire og er ikke et udtryk for Sydinvests holdninger, vurderinger eller forventninger.

Mandagens aktier: Zealand Pharma på rekordkurs i mere end...

Der var ingen, der kunne måle sig med Zealand Pharma mandag. Aktien brød gennem lydmuren efter opløftende data med selskabets lægemiddelkandidat til behandling af fedtlever.

Vestas fik en amerikansk ordre, Bavarian Nordic var i fokus med kapitalmarkedsdag, mens Mærsk-aktierne endte som bundskraber i C25-indekset med DSV og Rockwool som følgesvende.

Men samlet steg eliteindekset, C25, 0,3 pct. til 1900,28.

Ude i Europa var dagen blandet:

- Det er en relativt rolig dag på nær Zealand Pharma. Og ude i Europa er der kun mindre udsving på indeksniveau, siger senioraktierådgiver Martin Munk fra Jyske Bank til MarketWire.

Mens regnskabssæsonen lakker mod enden, er det på makrofronten, at slaget skal slås i denne uge, påpeger Martin Munk og hentyder til inflationstal fra flere eurozonelande og USA sidst på ugen.

RAKETTEN ZEALAND PHARMA EFTER FEDTLEVERSTUDIE

Zealand Pharma steg mandag 35,7 pct. til 648,50 kr., og aktien er nu steget mere end 73,8 pct. siden nytår. Målt på markedsværdi er selskabet, der i december blev indlemmet i C25-indekset, gået forbi blandt andet Jyske Bank.

Det danske biotekselskab og partneren Boehringer Ingelheim har opnået, hvad der betegnes som skelsættende resultater i et fase 2-studie med lægemiddelkandidaten Survodutid til behandling af fedtlever, eller MASH.

- Vi er meget begejstrede for de positive toplinjeresultater fra fase 2-studiet med Survodutid i MASH, som Boehringer Ingelheim har offentliggjort i dag, og vi ser frem til den planlagte offentliggørelse af de fulde data på en videnskabelig kongres i første halvdel af dette år, siger David Kendall, der er medicinsk direktør i Zealand Pharma.

Med dagens plus har Zealand-aktien den største enketdagsstigning nogensinde i C25-indekset, der overtog rollen som ledende indeks den 18. december 2017 fra C20 Cap-indekset.

Den hidtidige rekord var fra den 18. maj 2022 og fra Bavarian Nordics med et plus på 29,5 pct. den dag.

MÆRSK UNDER 10.000 KR.

Mærsks B-aktie dykkede 1,9 pct. til 9952 kr., og aktien er nu nået tilbage på niveauet fra november og december, fortæller Martin Munk, der pointerer, at aktien har hængt i bremsen siden årsregnskabet, hvor der blev præsenteret en svag prognose.

Mens fragtraterne steg markant fra midten af december, hvor angreb på skibe i Det Røde Hav begyndte, er de nu langsomt begyndt at falde igen.

- De faldende fragtrater skyldes en kombination af det kinesiske nytår den 10.-17. februar, som normalt er lavsæson, og at chokket på markedet er ved at aftage. Containerrederierne har tilpasset deres rutenetværk til den nye virkelighed, hvor hovedparten af volumen på ruterne Asien-Europa sendes neden om Afrika. Det har sat problemer med overkapacitet i markedet midlertidigt på pause, men det ændrer ikke på, at overkapacitet bliver temaet for containerrederierne i 2024-25, selv om situationen er bedre nu end før angrebene i Det Røde Hav, skriver Jyske Bank om raterne.

DSV og Rockwool faldt henholdsvis 2,3 og 1,6 pct. uden selskabsspecifikt nyt.

Bavarian Nordic steg 0,9 pct. til 176,90 kr. i forbindelse med vaccineselskabets kapitalmarkedsdag mandag i København og tirsdag i London.

Mandag fortalte finansdirektør Henrik Juuel, at der fortsat vil gå nogle år, før Bavarian Nordic kan sende penge retur til aktionærerne, og at han foretrækker, at det kommet til at ske som aktietilbagekøb.

Unibrews kursmål er frem mod regnskabet onsdag blevet hævet hos Carnegie til 675 kr. fra 572 kr., og anbefalingen er uændret "køb" af aktien, som faldt 0,04 pct. til 467,90 kr.

Vestas sneg sig i toppen sidst på dagen, efter at vindmølleselskabet fortalte om årets anden ordre, der er på samlet set 153 MW til et ikke offentliggjort vindprojekt i USA på 34 V150-4,5 MW-vindmøller.

Ordren omfatter levering og idriftsættelse af møllerne samt en flerårig AOM 5000-serviceaftale, fremgik det af en meddelelse mandag eftermiddag fra Vestas.

Aktien steg 2,2 pct. til 181,30 kr.

Blandt sidepapirerne blev det til et plus på 6,4 pct. til 340 kr. for bygge og anlægskoncernen Per Aarsleff, der fik løftet sit kursmål til 465 kr. fra 435 kr. hos Carnegie.

Det højere kursmål skyldes en lavere vægtet gennemsnitlig kapitalomkostning (WACC) for at reflektere et fald i renterne, fremgår det af et notat fra Carnegie forud for tirsdagens regnskab fra Per Aarsleff.

Finanshuset gentog anbefalingen "køb".

.\\˙ MarketWire



Charlotte Mackeprang +45 33 30 80 60 Marketwire, E-mail:finans@marketwire.dk, www.marketwire.dk

Hvordan vil du
vurdere artiklen?

Vær den første til at anmelde

Mest læste artikler

Skal vi holde dig orienteret?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag løbende nyt fra investeringsmarkedet.

Tilmeld dig her