12. mar. 2024 kl. 15:18
286 visninger
Artiklen er leveret af Marketwire og er ikke et udtryk for Sydinvests holdninger, vurderinger eller forventninger.

Mærsk/Sydbank: Næppe sandsynligt at de løber med DB Schenker

Selv om A.P. Møller-Mærsk har hyret rådgivere til at hjælpe med at vurdere, om det giver mening af byde på DB Schenker, bliver det næppe Mærsk, der løber med den tyske speditørkoncern. Det vurderer Sydbank-analytiker Mikkel Emil Jensen, der ser DSV som en langt mere oplagt ejer.

- Jeg anser det stadigvæk for usandsynligt, at Mærsk løber med DB Schenker. Det bliver både for dyrt og formentlig også for stort et opkøb, siger Mikkel Emil Jensen til MarketWire.

Han er imidlertid ikke overrasket over, at Mærsk har hyret rådgivere til at bistå med processen.

Allerede i forbindelse med årsregnskabet annoncerede Mærsk nemlig, at det ville se på det, blandt andet fordi DB Schenker har en sådan størrelse, at det kræver en vis grad af opmærksomhed.

Foreløbigt har Vincent Clerk over for Børsen kun bekræftet at have hyret rådgivere, mens interessen for at købe endnu ikke er meldt regulært ud.

- Når du kigger på det, bliver du nødt til at gøre det rigtigt. Det vil sige, at vi får den assistance og den hjælp, der er behov for, til at køre en god proces, siger Vincent Clerc til Børsen.

Han erkender også, at det ikke nødvendigvis er nemt at se, at Mærsk og DB Schenker passer godt sammen.

- Hvis vi virkelig var opsatte på at få Schenker, så ville det være en helt anderledes tilgang fra vores side. Vi har en meget forsigtig tilgang til det her. Vi prøver at køre en meget professionel og meget omfattende proces, siger Vincent Clerc til Børsen.

DSV MEST OPLAGT

Hos Sydbank er DSV stadig favorit til at løbe med den tyske transportkoncern, der i dag er ejet af Deutsche Bahn.

- Det vil for mig at se være svært for Mærsk at skabe de synergier, der er nødvendige for, at det bliver en god forretning. Jeg er overbevist om, at Mærsk vil kunne finansiere det og have råd til det, men det skal jo også være en god forretning, konstaterer Mikkel Emil Jensen.

Han er på den side ikke overrasket over, at Mærsk dykker ned i detaljerne også for at se på mulige konkurrencemæssige effekter af, at DB Schenker bliver spist af en anden end koncernen selv.

- Men det her er et opkøb af meget store volumen, hvor der i så fald skal laves meget store besparelser for at hente synergier. Og det tror jeg ikke, at Mærsk kan. Jeg ser stadig DSV, som den mest oplagte kandidat, siger Sydbank-analytikeren.

Blandt andre mulige købere nævner Mikkel Emil Jensen kapitalfonde. Derimod synes DSV´s rival Kuehne + Nagel og også transportkoncernen DHL at have trukket sig.

.\\˙ MarketWire



Jakob Dalskov +45 33 30 80 60 Marketwire, E-mail: finans@marketwire.dk , www.marketwire.dk

Hvordan vil du
vurdere artiklen?

Vær den første til at anmelde

Mest læste artikler

Skal vi holde dig orienteret?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag løbende nyt fra investeringsmarkedet.

Tilmeld dig her