27. feb. 2024 kl. 13:39
83 visninger
Artiklen er leveret af Marketwire og er ikke et udtryk for Sydinvests holdninger, vurderinger eller forventninger.

Novo/Berenberg: Luppen rettes mod nye lægemiddelhåb på ka...

Når Novo Nordisk holder kapitalmarkedsdag den 7. marts, håber børshuset Berenberg på at blive meget klogere på Novos prioriteter og satsning på nye lægemidler til behandling af svær overvægt og type 2-diabetes.

Det fremgår af et notat fra banken, der op til kapitalmarkedsdagen hæver sit kursmål til 850 kr. fra 650 kr. og gentager anbefalingen "hold".

Ifølge børshusets beregninger hviler hele 45 pct. af Novos nuværende aktiekurs på Novos pipeline af nye lægemiddelkandidater. Og derfor vil banken i høj grad rette fokus mod de lægemiddelkandidater, som Novo håber skal sikre væksten fremover.

- Vi ser frem til investordagen i håb om at få tillid til den tidlige pipeline i lyset af den voksende konkurrence, skriver banken.

Den ønsker særligt indblik i Novos lægemiddelhåb Amycretin til behandling af svær overvægt.

Novo har afsluttet fase 1 med en tabletbaseret version af lægemiddelkandidaten og forfølger også en injektionsbaseret version til brug én gang ugentligt.

Og her håber Berenberg specifikt på flere data fra fase 1-studiet og en diskussion af de potentielle fordele ved ugentlig injektionsbaseret Amycretin sammenlignet med daglig brug af den tabletbaserede version og sat i forhold til Novos mest fremskredne lægemiddelkandidat mod svær overvægt, Cagrisema, der skal injiceres en gang ugentligt.

HAR TIDLIGERE HOLDT KORTENE TÆT TIL KROPPEN

Da Novo i forbindelse årsregnskabet annoncerede, at det i januar havde gennemført et succesrigt fase 1-studie med Amycretin i tabletform, blev kortene ellers holdt tæt til kroppen, selv om analytikere på den efterfølgende telekonference adskillige gange spurgte ind til udviklingsprojektet.

- Vi offentliggør ikke fase 1-data, men du skal naturligvis lægge mærke til det faktum, at vi går videre med udviklingen, hvilket også betyder, at vi mener, at Amycretin differentierer sig fra, hvad der ellers er derude, sagde udviklingsdirektør Martin Holst Lange.

Forinden havde Lars Fruergaard Jørgensen på en pressekonference nævnt netop lægemiddelkandidaterne Amycretin og Cagrisema, der begge udvikles til behandling af svær overvægt og sidstnævnte også mod diabetes, som nogle af de produkter, Novo forestiller sig kan tage over efter supersællerten Semaglutid.

Blandt Berenbergs fokuspunkter, når det kommer til Novos pipeline, er desuden selskabets prioriteter når det kommer til satsningen på månedlige injicerbare lægemiddelkandidater, der kombinerer hormonerne GLP-1 og GIP. Desuden håber Berenberg på nyt om eventuelt andre virkningsmekanismer og satsninger.

.\\˙ MarketWire



Jakob Dalskov +45 33 30 80 60 Marketwire, E-mail: finans@marketwire.dk , www.marketwire.dk

Hvordan vil du
vurdere artiklen?

Vær den første til at anmelde

Mest læste artikler

Skal vi holde dig orienteret?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag løbende nyt fra investeringsmarkedet.

Tilmeld dig her