08. mar. 2024 kl. 16:30
130 visninger
Artiklen er leveret af Marketwire og er ikke et udtryk for Sydinvests holdninger, vurderinger eller forventninger.

Novo/CEO: Catalent-opkøb er undersøgt nøje - godkendelse ...

Novo Nordisk venter ikke, at konkurrencemyndighederne kommer til at stå i vejen for milliardopkøbet af tre fyldefabrikker fra den amerikanske kontraktproducent Catalent.

- Når vi stikker hovedet frem og laver sådan en handel, er en af de ting, vi har undersøgt nøje og haft forskellige jurister involveret i, selvfølgelig, hvad sandsynligheden er for at få den igennem. Og jeg tror, at Catalent har gjort det samme. For det ikke særligt sjovt for en virksomhed at lade sig købe, og så skulle vende om og have gang i driften igen, siger Lars Fruergaard Jørgensen til MarketWire.

Efter at handelen blev annonceret skrev Financial Times ellers, at Novos rival, Eli Lilly mente, at politikere og USA´s konkurrencemyndigheder bør se nærmere på opkøbet.

- Vi offentliggjorde det her dagen før, at de offentliggjorde deres regnskab. Så det var måske "talk of the town" på det tidspunkt. Jeg har ikke hørt dem omtale det så meget siden da, siger Novos topchef.

DANMARKSHISTORIENS STØRSTE HANDEL

Købet af fyldefabrikker er aftalt til 11 mia. dollar, eller 76 mia. kr. Det sker som led i danmarkshistoriens største transaktionen, hvor Novo Nordisk Fondens investeringsselskab Novo Holdings forinden køber Catalent af den amerikanske børs i en handel til 16,5 mia. dollar på gældfri basis.

Samlet har Catalent 50 faciliteter rundt om i verden.

Novo har dog sagt, at det vil leve op til forpligtelser og kontrakter med de virksomheder, der i øjeblikket betjenes af Catalent. Kunderne tæller blandt andet Lilly, men også en lang række andre selskaber.

Fyldekapacitet er samtidig ikke umulig at få fat på.

Tidligere denne uge erfarede Financial Times, at Eli Lilly havde indgået aftaler med kontraktproducenterne National Resilience og BSP Pharmaceuticals om påfyldning og færdigemballering af injektionspenne.

- Dem der er ude efter kapacitet vil kunne finde det andre steder, og vi er også villige til at fortsætte med at producere til dem, der er kunder. Så baseret på det, ser vi det som overvejende sandsynligt, at det bliver godkendt, siger Lars Fruergaard Jørgensen.

De tre fyldefabrikker er beliggende i Anagni, Italien, Bruxelles i Belgien og Bloomington i den amerikanske delstat Indiana. De beskæftiger mere end 3000 ansatte og har alle igangværende samarbejdsaftaler med Novo Nordisk.

Rationalet bag opkøbet forklarede Novos produktionsansvarlige, koncerndirektør Henrik Wulff torsdag på Novos kapitalmarkedsdag.

- For det første er de allerede i drift. Det betyder, at der er 3000 veltrænede medarbejdere. De taler samme "sprog", som vi gør. Vi kan tale produktion, optimering og myndighedskrav. Alt er der og de er i drift. Det er selvfølgelig en væsentlig fordel sammenlignet med, at finde en bar mark, skulle finde medarbejdere, anlægsvirksomheder og starte derfra, sagde Henrik Wulff.





.\\˙ MarketWire



Jakob Dalskov +45 33 30 80 60 Marketwire, E-mail: finans@marketwire.dk , www.marketwire.dk

Hvordan vil du
vurdere artiklen?

Vær den første til at anmelde

Mest læste artikler

Skal vi holde dig orienteret?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag løbende nyt fra investeringsmarkedet.

Tilmeld dig her