08. nov. 2023 kl. 16:59
207 visninger
Artiklen er leveret af Marketwire og er ikke et udtryk for Sydinvests holdninger, vurderinger eller forventninger.

Onsdagens obligationer: Rentefald på dag med mange taler ...

Renten faldt onsdag på det danske obligationsmarked. Dagen var karakteriseret af en stribe taler fra centralbankchefer, og kun i mindre grad af nøgletal, som der kun var et par stykker af.

Onsdag ved dansk lukketid endte den tiårige danske obligationsrente 4 basispoint lavere i 2,89 pct. efter et fald 7 basispoint tirsdag. Retningen var den samme den samme i Tyskland og Frankrig - dog var rentefaldet en spids mindre.

FÅ TAL

Der blev på nøgletalsfronten offentliggjort endelige tyske inflationstal, der blev en bekræftelses af en inflation på 3,8 pct. i oktober.

Detailsalget i eurozonen for september kom senere og gik tilbage med 0,3 pct. i september i forhold til måneden før. Det var lidt ringere end ventet, da analytikerne havde ventet en tilbagegang på 0,2 pct. I september sidste år gik detailsalget i eurozonen tilbage med 1,2 pct.

LÆSSEVIS AF TALER

Onsdagens sværm af talere fra centralbanker rykkede ikke nævneværdigt ved renten. Den Europæiske Centralbanks cheføkonom, Philip Lane, ser først en inflation på 2 pct. i 2025. Derudover lød det fra Pierre Wunsch, centralbankchef i Belgien og medlem af Styrelsesrådet i ECB, at chancen, for at centralbanken hæver renten igen, er blevet mindre, og økonomien er på vej mod en blød landing.

Martins Kazaks, centralbankchef i Letland og medlem af ECB´s Styrelsesråd, sagde i Riga, at ECB ikke kan, at renterne vil blive hævet igen, men samtidig vil den heller ikke holde renterne høje i længere tid end nødvendigt. I Dublin har den irske centralbankchef, Gabriel Mahklouf, også talt ved en konference. Han sagde blandt andet:

- Efter min mening er det alt for tidligt at begynde at tale om, hvornår vi skal begynde at sænke renten.

Gabriel Mahklouf er medlem af Styrelsesrådet i ECB. Han siger også, at det er for tidligt at erklære, at vi har nået toppen af rentestigningerne.

Onsdag eftermiddag skulle den amerikanske centralbankchef, Jerome Powell, åbne en konference arrangeret af bankens statistikkontor. Markedet spekulerede i om han ville kommentere den aktuelle økonomi eller løfte sløret for sine tanker om renteniveau med mere.

Men centralbankchefen undlod helt at komme med kommentarer i den retning.

Torsdag kan Powell komme i fokus. Da deltager han i et panel om pengepolitiske udfordringer, og der er det nok mere sandsynligt, at der kommer ord om økonomi, rente og pengepolitik.

.\\˙ MarketWire



Claus Mikkelsen +45 33 30 80 60 Marketwire, E-mail: finans@marketwire.dk , www.marketwire.dk

Hvordan vil du
vurdere artiklen?

Vær den første til at anmelde

Mest læste artikler

Skal vi holde dig orienteret?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag løbende nyt fra investeringsmarkedet.

Tilmeld dig her