13. mar. 2024 kl. 17:34
88 visninger
Artiklen er leveret af Marketwire og er ikke et udtryk for Sydinvests holdninger, vurderinger eller forventninger.

Rederichefer tvivler på snarlig løsning i Det Røde Hav

Der er endnu lang vej, før uroen i Det Røde Hav er løst.

Det er den fælles vurdering fra en række rederichefer, der mandag var samlet til arrangementet Capital Link Forum i New York, skriver Shippingwatch.

Ved arrangementet fortalte Robert Bugbee, der er administrerende direktør i Scorpion Tankers, at de fulde effekter fra problemerne i Det Røde Hav nok endnu ikke har materialiseret sig.

Både viceformand Ted C. Petrone fra Navios Maritime Partners og Bud Darr, der er vicedirektør i containerrederiet MSC, deler holdningen.

- Det virker desværre ikke til, at det slutter snart, desværre. De humanitære udfordringer er forfærdelige, og vi sender ikke vores skibe igennem der, siger Ted C. Petrone ifølge Shippingwatch.

Angrebene i Det Røde Hav har betydet en længere transittid for skibe, der må sejle syd om Afrika. Den længere sejltid har trukket kapacitet ud af markedet.

Bud Darr pointerer ifølge Shippingwatch, at timingen kunne have været værre, da branchen har døjet med overkapacitet som følge af mange nye skibsleverancer i 2023.

Var samme situation opstået under coronapandemien, ville branchen være i "en meget, meget vanskelig position", siger vicedirektøren.

Selv om situationen i Det Røde Hav har trukket en del af kapaciteten ud af markedet, oplever Mærsk stadig overkapacitet. Det fortalte topchef Vincent Clerc i forbindelse med sit årsregnskab i februar.

Ifølge topchefen er den globale skibsflåde vokset 12-13 pct - cirka dobbelt så meget som den kapacitet, der trækkes ud af markedet.

Link til originalartikel: https://shippingwatch.dk/Rederier/article16928574.ece

.\\˙ MarketWire



Morten Frederik Heltoft +45 33 30 80 60 Marketwire, E-mail: finans@marketwire.dk , www.marketwire.dk

Hvordan vil du
vurdere artiklen?

Vær den første til at anmelde

Mest læste artikler

Skal vi holde dig orienteret?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag løbende nyt fra investeringsmarkedet.

Tilmeld dig her