17. apr. 2024 kl. 12:59
43 visninger
Artiklen er leveret af Marketwire og er ikke et udtryk for Sydinvests holdninger, vurderinger eller forventninger.

Tryg/Citi: Opløftende meldinger på telekonference efter r...

Efter forsikringskoncernen Trygs telekonference onsdag efter regnskabet for første kvartal er aktien i selskabet vendt til et pænt plus fra et lille minus før.

Analytikerne virker da også til at være ganske betryggede i det, de hørte på telekonferencen - herunder den amerikanske storbank Citi.

Citis Tryg-analytiker, Alexander Evans, noterer blandt andet, at Trygs ledelse på telefonkonferencen fremhævede, at kun ca. 15 pct. af den højere motorskadefrekvens krævede ny prissætning.

- Tryg har taget prissætningsinitiativer, som man er sikker på vil slå igennem og gøre privatforsikringer til en større bidragyder til koncernens underliggende forbedring af skadesprocenten, skriver han i en kommentar.

Han har også bidt mærke i, at Tryg har øget priserne mere end inflationen i Norge, da man her ikke er tilfreds med rentabilitetsniveauet.

- Og man forventer, at dette vil slå igennem i løbet af de næste 6-12 måneder, påpeger analytikeren.

Tryg-ledelsen talte også om, at motorskadefrekvensen udviklede sig meget bedre i marts efter en dårlig skandinavisk vinter i januar og februar.

Desuden noterer analytikeren Tryg-ledelsens vurdering af, at den ikke mener at have nogen eksponering til branden i den danske Børsbygning tirsdag.

- Ledelsen forventer også at se på den høje solvens på et tidspunkt i andet halvår, hvor vi forventer et aktietilbagekøb, skriver Alexander Evans endvidere.

Tryg-aktien ligger ved 13-tiden 2,2 pct. højere i 142 kr.

.\\˙ MarketWire



Flemming Thestrup Andersen +45 33 30 80 60 Marketwire, E-mail: finans@marketwire.dk , www.marketwire.dk

Hvordan vil du
vurdere artiklen?

Vær den første til at anmelde

Mest læste artikler

Skal vi holde dig orienteret?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag løbende nyt fra investeringsmarkedet.

Tilmeld dig her