27. mar. 2024 kl. 16:12
98 visninger
Artiklen er leveret af Marketwire og er ikke et udtryk for Sydinvests holdninger, vurderinger eller forventninger.

Vestas/Sydbank: Momentum er forsvundet efter rekordkvarta...

Der er tæt på ordretørke hos Vestas i årets første kvartal, hvor momentum fra afslutningen på 2023 dermed er forduftet.

Kun påskedagene mangler, før Vestas skal lukke bøgerne for de første tre måneder, og det er det halmstrå, investorerne har at klamre sig til, hvis kvartalet skal blive hæderligt.

- Isoleret set for de første tre måneder er det et svagt kvartal indtil videre, siger Jacob Pedersen, der er aktieanalysechef i Sydbank.

Han påpeger, at Vestas ikke har for vane at annoncere ordrer på helligdage, men da påsken sidste gang faldt i slutningen af marts, gjorde vindmølleproducenten en undtagelse.

- Tilbage i 2018 skete det både på skærtorsdag, langfredag og over weekenden, konstaterer han.

- Jeg er langt fra overbevist om, at de er færdige. Og hvis de er færdige, når vi går på påskeferie, så har det været sløjt i første kvartal, siger han videre.

MOMENTUM ER TÆT PÅ IKKE EKSISTERENDE

Vestas har indtil videre annonceret ordrer svarende til 703 megawatt (MW) i første kvartal. I det foregående kvartal slog selskabet rekord med annoncerede ordrer på 6945 MW.

Ifølge Jacob Pedersen skal man tilbage til 2014 for at finde et kvartal, hvor Vestas har annonceret ordrer for et lavere antal MW, end det igangværende kvartal tegner til.

- Momentum er tæt på ikke-eksisterende, siger han.

Efter opturen i slutningen af 2024 mener han dog, at det er naturligt, hvis kunderne lige nu puster ud.

- Vi kunne se, at kunderne gav den alt hvad remmer og tøj kunne holde til i fjerde kvartal, som også gav en kæmpe ordrerekord, og i forlængelse af det er det så meget naturligt, hvis aktiviteten falder lidt. Der er aktiviteten så faldet ret massivt, og hvis der ikke kommer mere, så lander vi også på noget mindre, end hvad jeg havde forventet, siger han.

Indtil videre tager han det dog ganske roligt, fordi markedet grundlæggende befinder sig et bedre sted nu, end det har gjort længe.

- Jeg er ikke bekymret, for de kan godt hente det over de næste kvartaler. Tingene skal nok komme, men de kommer ikke som perler på en snor, siger han.

Han mener både, at det kommende præsidentvalg i USA kan få kunderne til at skrue op for tempoet af deres bestillinger, og hertil er der en stigende politisk vilje til at opføre mere vind i Europa.

- Det ser ud til at blive et fornuftigt marked i år, siger Jacob Pedersen.

Aktien falder onsdag 2,7 pct. til 191,18 kr.

.\\˙ MarketWire



Trine Vestergaard +45 33 30 80 60 Marketwire, E-mail:finans@marketwire.dk, www.marketwire.dk

Hvordan vil du
vurdere artiklen?

Vær den første til at anmelde

Mest læste artikler

Skal vi holde dig orienteret?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag løbende nyt fra investeringsmarkedet.

Tilmeld dig her