11. apr. 2022 kl. 09:49
3815 visninger

Afkast: Små lyspunkter i et rødt kvartal

Det seneste kvartal har været hårdt for de danske investorer og for mange fonde i Sydinvest. Se, hvordan det er gået din investering, og hvilke fonde der ligger i top-5.

Den russiske invasion af Ukraine har taget dagsordenen på finansmarkederne og sat sig store negative spor i afkastet i 1. kvartal 2022. Men allerede inden var både aktier og obligationer under pres pga. stigende inflation og meldinger om rentestigninger fra de toneangivende centralbanker. 

Der har dog været store kursudsving undervejs i kvartallet, hvor senest marts måned har set kursstigninger på de fleste aktiemarkeder. 

Afkastet for 1. kvartal 2022 viser sig derfor ikke fra den bedste side, og selv en top-5 over de bedste fonde ligger stadig i negativt territorium.

Trods stor uro steg aktierne i marts
Læs også

Trods stor uro steg aktierne i marts

Læs artikel

Udvikling på de blandede fonde

For de blandede fonde viser afkastet et lidt afvigende resultat. Nemlig at de konservative og aggressive fonde har givet nogenlunde samme afkast i perioden. 

Normalt vil obligationer være en stabiliserende faktor i faldende markeder, da obligationer ofte er et tilflugtssted for investorer, når aktierne ser store fald. Men obligationer er blevet ramt af stigende renter i år, og derfor har der ikke været megen hjælp at hente her.

Se afkastet for 1. kvartal 2022

Her kan du se afkastet for Sydinvests fonde for seneste kvartal. Du kan sortere på både navn og de forskellige afkastperioder. 

Vigtig information
Historiske afkast er ingen garanti for fremtidige afkast, og faktisk realiserede afkast kan afvige fra forventningerne. Vi gør opmærksom på, at afkast og kursudvikling i fondene kan blive negativ. Dette er ikke og må ikke opfattes som en opfordring til at handle andele i foreningen. Før du foretager investeringer, bør du læse seneste prospekt og Central Investorinformation, der kan hentes her på hjemmesiden. 

Hvordan vil du
vurdere artiklen?

4,1
Baseret på 15 anmeldelser

Måske vil dette også interessere dig