16. mar. 2023 kl. 08:43
2472 visninger

Nervøse investorer sænker europæisk storbank

Udtalelser fra en af storaktionærerne i Credit Suisse har i løbet af onsdagen sat gang i finansmarkederne i Europa. Den schweiziske nationalbank giver tilsagn om økonomisk livline.

Urolighederne omkring storbanken Credit Suisse er endnu en dosis af uønskede ingredienser i en allerede kompliceret cocktail. Og så kommer det oven på en weekend, hvor amerikanske banker var i fokus.

“Vi ser stor nervøsitet fra investorer for, hvad der kan gemme sig under overfladen hos bankerne. Det rider investorerne som en mare i øjeblikket. Samtidig forstærkes det af, at markedet lige nu frygter, at andre banker kan komme i samme situation som Silicon Valley Bank,” udtaler aktieanalysechef Jacob Pedersen, Sydbank.

Bankkrak i USA
Læs også

Bankkrak i USA

Læs artikel

Credit Suisse i negativt fokus

I løbet af onsdagen tog usikkerheden omkring banksektoren til i Europa, efter at den største aktionær i Credit Suisse udelukkede at øge investeringerne i banken. Dagens store kursfald skete dagen efter, at banken i sit regnskab havde konstateret en række “svagheder” i årsrapporterne fra 2022 og 2021 vedr. en effektiv risikovurdering.

At storinvestoren udelukker nye investeringer, er dog ikke umiddelbart kritisk, fordi banken ikke har efterspurgt det. Derfor er situationen i Europa meget anderledes end det, vi har set i USA. Alligevel var der store udsving på de finansielle markeder, hvor særligt de europæiske banker faldt.

”Vi ser især de store udsving som et kraftigt vidnesbyrd om, at investorerne lige nu sidder på nåle. Markedet er bange for, at snebolden kan rulle sig stor meget hurtigt, hvis vi ser flere banker, der kommer i problemer,” forklarer Jacob Pedersen.

"Markedet er bange for, at snebolden kan rulle sig stor meget hurtigt"

Nationalbanken stiller sig bag

Natten til torsdag har den schweiziske nationalbank, SNB, nu givet tilsagn om en økonomisk livline til Credit Suisse på hele 380 mia. kroner. Banken har ikke efterspurgt kapitalen, men udmeldingen fra nationalbanken fjerner noget risiko i markedet.

Ikke investeret i Credit Suisse

Sydinvests aktiefonde har ingen direkte investeringer i Credit Suisse.

Ingen investeringer i amerikansk bankkrak
Læs også

Ingen investeringer i amerikansk bankkrak

Læs artikel

Hvordan vil du
vurdere artiklen?

4,8
Baseret på 5 anmeldelser