23. maj 2024 kl. 13:36
49 visninger
Artiklen er leveret af Marketwire og er ikke et udtryk for Sydinvests holdninger, vurderinger eller forventninger.

Novonesis trækker sig fra Rusland - MY

Det danske C25-selskab Novonesis trækker sig nu helt fra Rusland.

Det bekræfter selskabet torsdag.

- Under de nuværende krigsbetingelser vil Novonesis indstille sine forretningsaktiviteter i Rusland og forventer at afslutte dem inden for 12 måneder. Vi er dedikerede til at støtte vores medarbejdere i hele denne proces, oplyser Novonesis i en mail til MarketWire.

Novozymes, der er den ene halvdel af fusionsselskabet, havde på forhånd trukket sig helt fra Rusland efter invasionen af Ukraine. Allerede tilbage i 2022 sagde den daværende formand for Novozymes, Jørgen Buhl Rasmussen, at Novozymes "hverken vil sælge i eller levere til Rusland og Belarus."

Men da den anden halvdel af fusionen - Chr. Hansen - fortsat havde aktiviteter i landet, er de kommet med over i det nye, samlede selskab. Det er især løsninger til produktion af mælk, yoghurt og ost, den fusionerede koncern har leveret til det russiske marked.

Novonesis har ikke tidligere oplyst, hvor stort salget er i Rusland, men ifølge en opgørelse fra Kyiv School of Economics drejer det sig om et trecifret millionbeløb. Det skriver mediet Finans.

.\\˙ MarketWireChristian Iversen Kielberg +45 33 30 80 60 Marketwire, E-mail: finans@marketwire.dk , www.marketwire.dk

Hvordan vil du
vurdere artiklen?

Vær den første til at anmelde

Mest læste artikler

Skal vi holde dig orienteret?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag løbende nyt fra investeringsmarkedet.

Tilmeld dig her