02. apr. 2024 kl. 17:00
76 visninger

Tirsdagens obligationer: Stærke nøgletal fra USA bag soli...

Stærke amerikanske nøgletal og en høgeagtig amerikansk centralbankchef var med til at sende de danske statsrenter solidt i vejret tirsdag.

Den tiårige danske toneangivende statsobligation lukkede første dag efter påskeugen i 2,44 pct. eller 12 basispoint mere end slutniveauet onsdag før helligdagene.

Mandag, anden påskedag, var normal handelsdag i USA, hvorfra der blev præsenteret en stærkere end ventet erhvervstillid for fremstillingssektoren, der for første gang siden 2022 viste ekspansion.

Renten kørte mandag også opad på en høgeagtig tale fra den amerikanske centralbankchef, Jerome Powell, som langfredag udtalte, at centralbanken ikke har travlt med at sænke renten.

Tirsdag bød også på en række nøgletal heriblandt tyske inflationstal.

Den foreløbige opgørelse over de tyske forbrugerpriser viste en stigningstakt på 2,2 pct. i marts mod 2,5 pct. i februar.

Det var helt som ventet blandt økonomer adspurgt af Bloomberg News, mens Jeppe Juul Borre, cheføkonom i Arbejdernes Landsbank, pointerer, at det holder døren åben for en kommende rentenedsættelse fra Den Europæiske Centralbank, ECB.

Fra den anden side af Atlanten viste antallet af ledige stillinger i USA mod forventning en stigning i februar og lå også en anelse højere end ventet blandt økonomer ifølge Bloomberg News.

De amerikanske arbejdsgivere søgte nemlig 8,756 mio. nye medarbejdere til ledige stillinger, mens økonomer ifølge Bloomberg News havde ventet 8,730 mio. jobopslag i februar.

.\\˙ MarketWireJakob Due Jakobsen +45 33 30 80 60 Marketwire, E-mail:finans@marketwire.dk, www.marketwire.dk

Hvordan vil du
vurdere artiklen?

Vær den første til at anmelde

Skal vi holde dig orienteret?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag løbende nyt fra investeringsmarkedet.

Tilmeld dig her