14. maj 2024 kl. 11:32
88 visninger
Artiklen er leveret af Marketwire og er ikke et udtryk for Sydinvests holdninger, vurderinger eller forventninger.

Aktier/middag: Genmab i hopla på Novo-data - Ambu ramt af...

Genmab er i hopla tirsdag middag og rider sammen med Novo Nordisk på bølgen af positive data fra et potentielt blødermiddel. Omvendt er Ambu drattet til bunden i eliteindekset efter en god start på dagen i kølvandet af et regnskab, hvor de fleste nyheder var kendt i forvejen.

Samlet stiger eliteindekset, C25, med 0,5 pct. til 1968,03 midt på handelsdagen efter et plus på hele 1,4 pct. drevet af blandt andet en stigning på cirka 8 pct. for Mærsk-aktierne.

Selvom der er masser af nyheder for de danske selskaber tirsdag, så er det onsdagen amerikanske inflationsopgørelse, alles øjne hviler på - og allerede tirsdag lander der en appetitvækker i form af producentprisopgørelsen fra verdens største økonomi og en tale fra landets centralbankchef, Jerome Powell.

- Det er stadigvæk inflation og renter, der dominerer markedet. På den korte bane er det især inflationsopgørelsen onsdag, der spiller ind, siger Mads Zink, der er chefhandler i Danske Bank, til MarketWire.

- Overordnet er det underliggende momentum godt - og vi ser da også en overvægt i aktier. Det er stadig et godt sted at være, siger chefhandleren om udviklingen.

AMBU I FALD EFTER GRØN START

Ambu kom tirsdag morgen med sit endelige regnskab for andet kvartal. Det var for en stor dels vedkommende allerede kendte tal, da Ambu allerede den 11. april løftede en flig af regnskabet.

- Der er ikke rigtig nogen triggere i regnskabet, der kan sende aktien op - men den burde ikke falde omkring de 3 pct., siger Mads Zink.

Topchef Britt Meelby Jensen har efterfølgende sagt, at øgede priser kan betyde, at nogle store kunder ikke vil være med længere.

- Ambu er inde i en periode, hvor de er ved at bygge tillid op, og i den forbindelse er CEO måske lidt konservativ, vurderer Danske Banks chefhandler.

Ambu falder 3,4 pct. til 118 kr.

NOVO OG GENMAB I FOKUS MED TAL FOR POTENTIELT BLØDERMIDDEL

Novo kom efter børsens lukketid mandag med data fra et fase 3a-studie med det potentielle blødermiddel Mim8, som i undersøgelsen havde nået sit ene endemål.

Dataene er også relevante i forhold til Genmab, der er berettiget til milepælsbetalinger på op til 250 mio. dollar samt en etcifret royaltysats.

Novo-aktien fortsætter mandagens optur på 3 pct. med et plus på 1,1 pct. til 920 kr., og Genmab indtager C25´s top med et plus på 2,5 pct. til 2039 kr.

- Vi havde ventet et plus til Genmab på 2-4 pct. og til Novo på 1-2 pct. på nyheden. Det er jo en potentiel blockbuster, siger Mads Zink.

Demant har sammen med GN fået nyt fra den schweiziske høreapparatproducent Sonova, der melder om en positiv afslutning på regnskabsåret 2023/24.

Demant-aktien stiger 1,5 pct. til 326,40 kr., mens GN, der har fået løftet sit kursmål il 230 kr. fra 206 kr. af børshuset Oddo BHF, som gentager den positive anbefaling "outperform", falder 0,8 pct. til 201,90 kr.

Vestas-investorerne kan også se den tyske konkurrent Nordex være kommet noget bedre fra start i 2024 end ventet. Den danske vindmølleaktie ligger uændret i 192,60 kr. tirsdag middag.

SVITZER FÅR TRE KØBSANBEFALINGER

Svitzer har efter børsnoteringen i slutningen af april fået indledt sin dækning med anbefalingen "køb" af finanshuset Nordea, britiske HSBC og Danske Bank.

Førstnævnte giver et kursmål på 270 kr. mens de to sidstnævntes kursmål lyder på 300 kr.

Modsat har svenske SEB indledt sin dækning af slæbebådsaktien med den negative anbefaling "sælg" og et kursmål på 170 kr.

Svitzer-aktien stiger 5,6 pct. til 244 kr.

.\\˙ MarketWireCharlotte Mackeprang +45 33 30 80 60 Marketwire, E-mail:finans@marketwire.dk, www.marketwire.dk

Hvordan vil du
vurdere artiklen?

Vær den første til at anmelde

Mest læste artikler

Skal vi holde dig orienteret?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag løbende nyt fra investeringsmarkedet.

Tilmeld dig her