Globale aktier sluttede stærkt
11. jan. 2022 kl. 08:59
2021 visninger

Globale aktier sluttede stærkt

Kigger vi ind i 2022, synes vi fortsat, at det ser fornuftigt ud for valueaktierne. Den største risiko på den korte bane er en korrektion, grundet et dyrt og overophedet aktiemarked.

Stærkt comeback for valueaktier

Små og mellemstore valueaktier begyndte kvartalet svagt, men kom stærkt igen i december på en øget risikovillighed og let stigende renter, som var med til at presse vækstaktierne. Afkastforskellen mellem vækst- og valueaktier fortsætter med at være meget afhængig af bevægelsen i renterne. Ser vi på året som helhed, blev det et ganske hæderligt år for vores ligevægt- og valueafdelinger, som alle oplevede store absolutte stigninger. Både den amerikanske og den globale afdeling oplevede også stærke relative afkast og slutter således året foran benchmark, mens den europæiske afdeling slutter lidt efter benchmark.

Globale aktier sluttede stærkt

Med en stigning på mere end 8 % sluttede globale aktier året af med et yderst stærkt kvartal. Stigningerne kom til trods for udbredelsen af omikron, nedskalering af monetære og fiskale hjælpepakker og en tiltagende frygt for øget inflation. Med til historien hører dog endnu en stærk regnskabssæson samt et manglende investeringsalternativ til de enorme mængder af formue, som fortsat søger et acceptabelt afkast.

Fornuftige udsigter i 2022 for valueaktier

Kigger vi ind i 2022, synes vi fortsat, at det ser fornuftigt ud for valueaktierne. Vi mente i efteråret, at COVID-19 synes under kontrol pga. udrulning af vaccinationsprogrammer. Nu har omikron så meldt sig på scenen. Men det får os dog ikke til at ændre holdning.

For det første er vaccinerne fortsat effektive mod omikron, og for det andet er der snart en pille på markedet, som nedsætter risikoen for indlæggelse markant. Herudover tyder alt på, at omikron godt nok er mere smitsom, men også mindre farlig. Det kan vise sig at være en god ting, da immuniteten øges naturligt samtidig med, at presset på hospitalsvæsenet kan holdes for døren.

På den korte bane er der naturligvis en øget usikkerhed, men kigger vi et par måneder frem, er vi tættere på foråret, og herfra ser vi et stærkt fundament for valueaktierne, som fortsat er meget billige og samtidig vil nyde godt af en fuld genåbning.    

Fra foråret ser vi et stærkt fundament for valueaktierne, som fortsat er meget billige og samtidig vil nyde godt af en fuld genåbning.

Risikofaktorer fremadrettet

Den største risiko på den korte bane er en korrektion grundet et dyrt og overophedet aktiemarked – især på baggrund af de store kursstigninger i december. En anden aktuel risiko er det tiltagende inflationspres, som kan blive forstærket af et fornyet pres på forsyningskæderne grundet nye nedlukninger i Kina. Udfordringen for Kina især er, at landets COVID-19-vaccine har vist sig at være meget lidt effektiv mod omikron, hvorfor hårde nedlukninger kan komme på tale. Med rollen som verdens fabrikshal kan det naturligvis få uheldige konsekvenser for verdensøkonomien.

Hvordan vil du
vurdere artiklen?

3
Baseret på 6 anmeldelser

Måske vil dette også interessere dig

27. jan. 2022 kl. 12:33

”Slut med gratis penge”

”Slut med gratis penge”
13. jan. 2022 kl. 12:42

Et ændret forbrugslandskab i Kina

Et ændret forbrugslandskab i Kina
11. jan. 2022 kl. 14:54

På jagt efter nye investeringstendenser

På jagt efter nye investeringstendenser
11. jan. 2022 kl. 13:40

Vækst og reformer i Indien trodser COVID-19

Vækst og reformer i  Indien trodser COVID-19
07. jan. 2022 kl. 08:38

Aktieåret 2022

Aktieåret 2022
06. jan. 2022 kl. 09:42

Store kursfald i USA

Store kursfald i USA