12. feb. 2024 kl. 17:04
71 visninger

Mandagens obligationer: Flad rente forud for amerikanske ...

På en stille mandag blev renten fastholdt, da obligationshandlerne kiggede frem mod tirsdagens vigtige amerikanske inflationsopgørelse.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation sluttede mandag uden nogen ændring i basispoint til 2,50 pct.

I fraværet af større nøgletal kunne markedsdeltagerne i stedet stille skarpt på en tale fra Michelle Bowman, der er med i ledelsen hos den amerikanske centralbank, Federal Reserve, og også har sæde i bankens rentekomité.

Hun gentog blandt andet at centralbankens ledende rente er på et godt sted for at holde det nedadgående pres på inflationen, og hun ser heller ikke nogen grund til snart at sænke renten.

- Så længe de økonomiske forhold forbliver, hvor de er, tænker jeg, at det fortæller mig, at vores rente er på det rette sted, siger Michelle Bowman ifølge Bloomberg News.

Mandag morgen blev der præsenteret inflationstal fra Danmark, der viste en årlig stigning på 1,2 pct. i forbrugerpriserne i januar sammenlignet med en vækst på 0,7 pct. måneden før som følge af en større stigning i elpriserne.

Ugens vigtigste nøgletal lander tirsdag eftermiddag, når netop inflationen kommer i fokus med opgørelsen for de amerikanske forbrugerpriser.

Saxo Banks investeringsstrateg Oskar Barner Bernhardtsen vil især holde øje med den månedlige udvikling for inflationen.

- Skal man håbe på en rentesænkning fra den amerikanske centralbank allerede til marts, skal vi se inflationen komme ud meget under, hvad der er ventet. Det vil i mine øjne sige en månedlig inflation, der er negativ, skriver Oskar Barner Bernhardtsen..\\˙ MarketWireJakob Due Jakobsen +45 33 30 80 60 Marketwire, E-mail:finans@marketwire.dk, www.marketwire.dk

Hvordan vil du
vurdere artiklen?

Vær den første til at anmelde

Skal vi holde dig orienteret?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag løbende nyt fra investeringsmarkedet.

Tilmeld dig her