25. mar. 2024 kl. 11:27
149 visninger

Novo Nordisk køber tysk virksomhed for over 1 mia. euro -...

Novo Nordisk har købt det tyske selskab Cardior Pharmaceuticals for 1,025 mia. euro - mere end 7,6 mia. kr.

Det beløb inkluderer en upfront-betaling og yderligere betalinger, hvis visse udviklingsmæssige og kommercielle milepæle bliver nået.

Ifølge Novo er opkøbet et vigtigt skridt det danske selskabs strategi om at etablere en tilstedeværelse inden for hjerte-kar-sygdomme.

- Ved at byde Cardior velkommen som en del af Novo Nordisk styrker vi vores pipeline af projekter inden for hjerte-kar-sygdomme, hvor vi allerede har igangværende programmer på tværs af alle faser af den kliniske udvikling, siger Martin Holst Lange, koncerndirektør for udvikling i Novo Nordisk.

Aftalen inkluderer Cardiors lægemiddelkandidat CDR132L, der i øjeblikket er i fase 2 udvikling til behandling af hjertesvigt.

- Vi har været imponerede over det videnskabelige arbejde, som Cardior-teamet har udført, især på CDR132L, som har en særlig virkningsmekanisme og potentiale til at blive en førsteklasses behandling, der er designet til at standse eller delvist vende sygdomsforløbet for mennesker, der lever med hjertesvigt, lyder det videre fra Martin Holst Lange.

CDR132L er designet til at standse og delvist vende udviklingen i celler ved at blokere unormale niveauer af mikroRNA-molekylet miR-132, hvilket potentielt kan føre til langvarig forbedring af hjertefunktionen, skriver Novo.

Lægemidlet har vist lovende takter i et fase 1b-studie, hvor resultaterne indikerede hjerte-kar-mæssige forbedringer hos personer med hjertesvigt.

CDR132L undersøges i øjeblikket i et fase 2-studie med patienter med reduceret uddrivningsfraktion - altså den procentdel blod, som hjertet pumper ud i forhold til den mængde det af det blod, der løber ind i hjertet - som tidligere har haft hjerteanfald.Novo Nordisk planlægger at igangsætte endnu et fase 2-forsøg, som skal undersøge CDR132L i en population med kronisk hjertesvigt og hjertehypertrofi - en tilstand, hvor væggene i hjertemusklen bliver tykke og stive, hvilket påvirker hjertets evne til at pumpe blod, oplyser det danske selskab..\\˙ MarketWireChristian Iversen Kielberg +45 33 30 80 60 Marketwire, E-mail: finans@marketwire.dk , www.marketwire.dk

Hvordan vil du
vurdere artiklen?

5
Baseret på 1 anmeldelser

Skal vi holde dig orienteret?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag løbende nyt fra investeringsmarkedet.

Tilmeld dig her