Sydinvest går ud af russiske obligationer og aktier
01. mar. 2022 kl. 09:58
7685 visninger

Sydinvest går ud af russiske obligationer og aktier

Oven på Ruslands fortsatte invasion af Ukraine har Sydinvest valgt at sælge ud af alle russiske aktier og obligationer.

Porteføljemanagerne bag Sydinvests fonde har allerede i sidste uge (og inden da) solgt en lang række positioner i russiske aktier og obligationer, men det er i dag besluttet, at Sydinvest vil sælge ud af de sidste aktiver.

Russiske statsobligationer

I højrentelande-obligationsfondene har vi i sidste uge nedbragt de russiske investeringer i de fonde, der handler med obligationer udstedt i USD og EUR. Her har fondene solgt helt ud af statsobligationerne og har nu ingen nævneværdige investeringer i Rusland (p.t. 0,10 %).

For fondene med lokal valuta er situationen mere kompliceret, da markedsvilkårene gør det svært at komme ud af de russiske obligationer i lokal valuta. Fondene havde i forvejen en undervægt i russiske statsobligationer, og porteføljeteamet arbejder på at sælge ud af det sidste.

Sælges ud af Sydinvest BRIK

Frasalget gælder også vores BRIK-fonde, der investerer i Brasilien, Rusland, Indien og Kina, og hvor vi normalt har ca. 25 % i russiske aktier. I sidste uge solgte vi allerede ud af russiske aktier, og i går lå vi på omkring 6-7 % i Rusland alt efter den aktuelle kurs på de volatile markeder. Nu er vores hensigt, at vi går helt ud af russiske aktier.

Vi opererer dog lige nu på kaotiske markeder, hvor muligheden for salg og køb af russiske aktier og obligationer er svære. Aktierne er noteret i London og handler dermed i dag. Et salg kan dog ikke nødvendigvis ske øjeblikkeligt, men løbende i takt med at mulighederne opstår for det.

De nuværende lave russiske aktiekurser er allerede afspejlet i Sydinvest BRIK’s indre værdi.

Baggrund

Som vi vurderer situationen i Ukraine, er der frygt for, at Rusland inden længe kan gå hårdere ind i byerne. Dermed kan sanktionsbilledet ændre sig hurtigt, og det har været på tale, at børsen i London helt stopper for handlen med russiske aktier. 

Samtidig er der meldinger om, at der vil være russiske sanktioner mod at udbetale udbytter til udenlandske investorer. Det kan gøre en indefrysning af aktiverne mere sandsynlig. Estimeret har vi p.t. under 1 % i russiske aktier i Sydinvest BRIK efter formiddagens salg (kl. 10.30). Vi forventer at få solgt det sidste i løbet af formiddagen.

Det skal nævnes at på grund af den ekstraordinære situation kan vi ikke være sikre på ovenstående, før pengene endeligt er på fondenes konti efter setlement-processen. 

Midlertidig forhøjelse af emissionstillæg og indløsningsfradrag
Læs også

Midlertidig forhøjelse af emissionstillæg og indløsningsfradrag

Læs artikel

Hvordan vil du
vurdere artiklen?

4
Baseret på 43 anmeldelser

Måske vil dette også interessere dig