15. dec. 2023 kl. 12:00
3835 visninger

Tidlig julestemning på finansmarkederne

Den amerikanske centralbankdirektør Jerome Powell spillede julemandens rolle og gav finansmarkederne en tidlig julegave. Sydinvests fonde har set flotte afkast den seneste måned.

Onsdag aften fastholdt den amerikanske forbundsbank, Fed, som forventet renten på 5,25-5,50%, men Jerome Powell annoncerede på det efterfølgende pressemøde, at Fed nu selv forventer, at renten vil blive sænket i 2024, 2025 og 2026.

Powell lod dog døren stå åben for muligheden for yderligere renteforhøjelser, hvis inflationen skulle vise sig at være mere stædig end forventet. Det var dog ikke noget nyt for markedet, som var mere optaget af, at Fed nu har sat dato på rentenedsættelserne. Fed’s lidt lavere inflationsforventninger i 2024 var også med til at sætte fut i aktieinvestorerne, som havde en fest på aktiemarkederne, mens renterne faldt, og dollaren svækkedes over for den danske krone.

ECB dæmper forventningerne

Torsdag var endnu en hæsblæsende dag – denne gang med fokus på Den Europæiske Centralbank, ECB, der afsagde sin dom over styringsrenten. I modsætning til Fed fortalte centralbankchefen Christine Lagarde, at ECB ikke havde diskuteret rentenedsættelser. Hun dæmpede dermed investorernes forventninger, idet hun vurderede, at ECB ville have en lang periode med uændret rente.

"Den aggressive udvikling på markederne er et godt eksempel på, hvorfor det er fornuftigt at holde pengene investeret hele året."

Finansmarkeder i hopla

Sydinvests fonde har den seneste måned set pæne stigninger i afkastet. Nogle fonde har endda hentet en stor del af årets afkast i løbet af måneden, og med centralbankernes udmelding om renteudviklingen blev der lagt yderligere til afkastet.

Den aggressive udvikling på markederne er et godt eksempel på, hvorfor det er fornuftigt at holde pengene investeret hele året. Knap halvdelen af afkastet i Sydinvest Mellemlange Obligationer er fx skabt den seneste måned.

5 bedste fonde (1 måned) Afkast

Sydinvest USA Ligevægt & Value

6,32 %

Sydinvest Europa Ligevægt & Value

6,12 %

Sydinvest Tyskland

5,65 %

Sydinvest Megatrends Akk

5,45 %

Sydinvest Megatrends

5,42 %

5 dårligste fonde (1 måned) Afkast

Sydinvest Mellemlange Obligationer

2,24 %

Sydinvest Fonde

2,05 %

Sydinvest Fjernøsten

1,53 %

Sydinvest Fjernøsten Akk

1,49 %

Sydinvest Korte Obligationer

1,28 %

* Afkast fra slutkurs 14.11.2023 til slutkurs 14.12.2023. Historiske afkast er ingen garanti for fremtidige afkast.

Hvordan vil du
vurdere artiklen?

4
Baseret på 17 anmeldelser

Måske vil dette også interessere dig