14. maj 2024 kl. 17:09
123 visninger
Artiklen er leveret af Marketwire og er ikke et udtryk for Sydinvests holdninger, vurderinger eller forventninger.

Tirsdagens aktier: Genmab til tops på Novo-forsøgsdata i ...

Genmab og Zealand endte tirsdag i toppen af et svagt positivt aktiemarked, mens aktierne i NKT og Pandora endte i bunden

Genmab står til at få royalties af Novos mulige nye blødermedikament og lukrerede på det. Zealand derimod steg uden selskabsspecifikt nyt.

Pandora endte som agterlanterne uden selskabsspecifikt nyt. NKT dykkede også til bunde muligvis som en reaktion på foregående stigninger.

Samlet steg eliteindekset, C25, med 0,1 pct. til 1961,34.

- Ugens største begivenhed er onsdagens inflationstal for april fra USA, der kan øge spekulationerne i kommende amerikanske renteændringer, påpeger senioraktiehandler i Jyske Bank Martin Munk over for MarketWire.

Tirsdagens størst ventede nyhed var en tale fra den amerikanske centralbankchef, Jerome Powell. Den ændrede dog ikke meget, da det stort set var en gentagelse af hans sente kommentarer om renten.

GENMAB I FOKUS MED TAL FOR POTENTIELT NOVO-BLØDERMIDDEL

Novo kom efter børsens lukketid mandag med data fra et fase 3a-studie med det potentielle blødermiddel Mim8, som i undersøgelsen havde nået sit ene endemål.

Dataene er også relevante i forhold til Genmab, der er berettiget til milepælsbetalinger på op til 250 mio. dollar samt encifrede royaltysats.

Novo-aktien fortsatte ikke mandagens optur på 3 pct. og endte med et uhyre beskedent plus - 0,01 pct. - i 910 kr., mens Genmab indtog C25-toppen med et plus på 1,8 pct. til 2025 kr.

AMBU I FALD EFTER GRØN START

Ambu kom tirsdag morgen med sit endelige regnskab for andet kvartal. Det var for en stor dels vedkommende allerede kendte tal, da Ambu allerede den 11. april løftede en flig af regnskabet.

Dermed var der ingen overraskelser.

Topchef Britt Meelby Jensen sagde efterfølgende, at øgede priser kan betyde, at nogle store kunder ikke vil være med længere.

- Vi begynder at nærme os, at investorerne er i stand til at se bort fra tidligere tiders dårlige overraskelser, men vi er der ikke endnu. Der var mange nedjusteringer i træk for år tilbage, og Ambu er stadig i gang med at genopbygge investortilliden, påpeger Sydbank-analytiker Søren Løntoft Hansen over for MarketWire.

Ambu faldt 0,8 pct. til 121,20 kr.

I bunden lå også NKT med et fald på 1,9 pct. til 585 kr.

- Efter kursmæssigt gode dage er der formodentlig tale om gevinsthjemtagning, der tynger aktier, vurderer Martin Munk.

Kun overgået af Pandora, der uden selskabsnyt faldt 2,8 pct. til 1130 kr.

DEMANT OG GN FIK KONKURRENTNYT

Demant fik sammen med GN nyt fra den schweiziske høreapparatproducent Sonova, der meldte om en positiv afslutning på sit skæve regnskabsår 2023/24.

Demant-aktien steg 0,5 pct. til 323,20 kr., mens GN, der har fået løftet sit kursmål til 230 kr. fra 206 kr. af børshuset Oddo BHF, som gentager den positive anbefaling "outperform", faldt 0,9 pct. til 201,60 kr.

Vestas fik nyt fra den tyske konkurrent Nordex, der har fået en bedre start i 2024 end ventet. Den danske vindmølleaktie steg 1,3 pct. til 195 kr. tirsdag.

SVITZER FIK KØBSANBEFALINGER

Svitzer fik tirsdag fire positive anbefalinger. Danske Bank, Nordea, HSBC og BNP Paribas indledte dækning af aktien med positive købsanbefalinger, mens SEB har indledte dækning med den negative anbefaling "sælg". Fredag indledte børshuset Citigroup sin dækning af aktien med anbefalingen "køb".

Alle seks børshuse var med til at børsnotere slæbebådskoncernen efter udskilningen fra A.P. Møller - Mærsk og den selvstændige børsnotering i slutningen af april.

Svitzer-aktien steg tirsdag 12,6 pct. til 260 kr.

.\\˙ MarketWireClaus Mikkelsen +45 33 30 80 60 Marketwire, E-mail: finans@marketwire.dk , www.marketwire.dk

Hvordan vil du
vurdere artiklen?

Vær den første til at anmelde

Mest læste artikler

Skal vi holde dig orienteret?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag løbende nyt fra investeringsmarkedet.

Tilmeld dig her