03. apr. 2024 kl. 14:59
30 visninger

Valuta: Dollar holder fast i styrket niveau mens yen er p...

Den amerikanske dollar ligger stort set uændret onsdag eftermiddag, hvor den japanske yen samtidig fastholdes på noget nær sit historiske lavpunkt målt over for dollar.

Målt på dollarindekset, der vægter den amerikanske valuta over for euro, japanske yen, britiske pund, canadiske dollar, schweizerfranc og svenske kroner, er niveauet onsdag eftermiddag 104,76 mod 104,79 tirsdag eftermiddag. Dermed bevæger dollar sig stadig omkring det stærkeste niveau i fire måneder.

Dollar ligger samtidig i 151,82 yen mod 151,58 yen tirsdag eftermiddag.

Den japanske valuta er fortsat presset af den såkaldte carryhandel - rentearbitrage - hvor investorerne drager fordel af den ultrabillige finansieringskilde i yen til fordel for højere forrentede valutaer. Samtidig forhindrer meldinger fra myndighederne i Tokyo en yderligere svækkelse af yen.

Japanske embedsmænd har i dagevis holdt fast i deres bestræbelser på at forsvare valutaen, og den vedvarende trussel om en intervention giver hård modstand for en dollarkurs på omkring 152 yen. Det er det niveau, som markedsdeltagerne betragter som grænsen hos centralbanken Bank of Japan i den forstand, at de ikke vil lade den blive overskredet, før de træder ind.

.\\˙ MarketWireTrine Vestergaard +45 33 30 80 60 Marketwire, E-mail:finans@marketwire.dk, www.marketwire.dk

Hvordan vil du
vurdere artiklen?

Vær den første til at anmelde

Skal vi holde dig orienteret?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag løbende nyt fra investeringsmarkedet.

Tilmeld dig her