11. jul. 2024 kl. 10:55
21 visninger
Artiklen er leveret af Marketwire og er ikke et udtryk for Sydinvests holdninger, vurderinger eller forventninger.

Ambu/Sydbank: Fortsat tillidspleje bag kursplus efter opj...

Ambus opjustering belønnes torsdag med en topplacering i det danske C25-indeks, der bekræfter, at medicoselskabet fastholder sit momentum.

Samtidig understøtter det aktien, at selskabet nu har bekræftet, at man som minimum kan indfri konsensus i markedet, hvis da ikke mere.

Det fortæller Søren Løntoft Hansen, der er senioranalytiker i Sydbank, til MarketWire.

Ambu opjusterede også forventningerne forud for sit andet kvartal af det forskudte regnskabsår 2023/24. Dengang var der tale om en noget konservativ prognose sammenlignet med forventningerne i markedet.

I den forbindelse fortalte selskabets finansdirektør, Henrik Skak Bender, at Ambu sætter forventninger, som man "komfortabelt" kan levere. Det er ud fra samme filosofi, at den nye prognose er fastsat, fortæller han torsdag til MarketWire.

- Det var i nogen grad ventet, at man som minimum ville indfri den høje ende af det tidligere prognoseinterval, og der var måske også en forventning om en opjustering - den kommer så i forbindelse med den positive udvikling i tredje kvartal, siger Søren Løntoft Hansen.

Ambu venter nu en organisk vækst i spændet 12-14 pct. og en driftsmargin før særlige poster på 11-13 pct. Midtpunktet for de nye forventninger flugter nu med konsensus i markedet, tilføjer senioranalytikeren.

Opjusteringen er blevet taget godt imod på det danske aktiemarked, hvor Ambu stiger 5,1 pct. til 138,65 kr. efter en forlænget åbningsauktion.

- Stigningen afspejler, at man har vished om, at Ambu er i stand til at indfri konsensus i markedet og måske også er i stand til at overgå dem, siger Søren Løntoft Hansen og tilføjer, at analytikernes estimater for Ambu nok skal løftes en tand efter opjusteringen.

Samtidig er det fortsat en prioritet hos ledelsen i Ambu at pleje den tillid fra markedet, som topchef Britt Meelby Jensen har forsøgt at genetablere efter talrige nedjusteringer under hendes forgænger Juan Jose Gonzalez.

- Ledelsen ved godt, at for Ambus vedkommende handler det stadig om investortillid og at indfri de forventninger, man annoncerer, siger senioranalytikeren.

.\\˙ MarketWireMorten Frederik Heltoft +45 33 30 80 60 Marketwire, E-mail: finans@marketwire.dk , www.marketwire.dk

Hvordan vil du
vurdere artiklen?

Vær den første til at anmelde

Mest læste artikler

23. maj 2024 kl. 15:00

NVIDIA overgår alle forventninger

NVIDIA overgår alle forventninger
19. jun. 2024 kl. 11:00

Ny konge på aktiemarkedet

Ny konge på aktiemarkedet
17. apr. 2024 kl. 09:00

Megatrends: Robotterne kommer

Megatrends: Robotterne kommer
30. apr. 2024 kl. 12:00

Sydinvest vinder europæisk pris

Sydinvest vinder europæisk pris
06. jun. 2024 kl. 15:40

ECB: Første rentenedsættelse siden 2019

ECB: Første rentenedsættelse siden 2019
19. apr. 2024 kl. 12:00

Positive tegn i Kina og fortsat vækst i Indien

Positive tegn i Kina og fortsat vækst i Indien

Skal vi holde dig orienteret?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag løbende nyt fra investeringsmarkedet.

Tilmeld dig her