20. nov. 2023 kl. 17:51
101 visninger

Bayer stopper medicinsk studie og taber Roundup-sag i USA...

Tyske Bayer var i kraftig modvind på børsen i Frankfurt mandag, hvor aktien blev presset af både et droppet studie og en tabt sag vedrørende det meget omtalte ukrudtsmiddel Roundup, som Bayer arvede gennem overtagelsen af amerikanske Monsanto.

Bayer-aktien dykkede mandag med 18,0 pct.

Det svarer til et tab i markedsværdi på mere end 50 mia. kr. - eller et godt stykke over det dobbelte af markedsværdien af hele GN.

Faldet er i øvrigt også det største nogensinde for Bayer, rapporterer Bloomberg News. Aktien var da også placeret suverænt sidst i det brede paneuropæiske Stoxx 600-indeks, som samlet set ellers steg marginalt.

Søndag oplyste Bayer, at det har droppet udviklingen af lægemiddelkandidaten Asundexian - et blodfortyndende middel, som tidligere har været set som en potentiel blockbuster, hvilket vil sige et salgspotentiale på over 1 mia. dollar om året.

Og lørdag var den gal i USA, da opkøbte Monsanto tabte en afgørende sag om Roundup ved en domstol i staten Missouri, der betyder, at selskabet skal betale mere end 1,5 mia. dollar til tre tidligere brugere af ukrudtsmidlet, der har fået kræft og giver Roundup skylden.

.\\˙ MarketWireJakob Due Jakobsen +45 33 30 80 60 Marketwire, E-mail:finans@marketwire.dk, www.marketwire.dk

Hvordan vil du
vurdere artiklen?

Vær den første til at anmelde

Mest læste artikler

Skal vi holde dig orienteret?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag løbende nyt fra investeringsmarkedet.

Tilmeld dig her