07. feb. 2024 kl. 15:56
125 visninger
Artiklen er leveret af Marketwire og er ikke et udtryk for Sydinvests holdninger, vurderinger eller forventninger.

Carlsberg-topchef efter opdateret strategi: Jeg vil gerne...

Meget har ændret sig, siden Carlsberg for knap to år siden lancerede sin seneste strategi. Ikke mindst tiltrædelsen af en ny topchef, Jacob Aarup-Andersen, og det har givet anledning til at opdatere planen.

I den nye strategi, der har fået navnet Accelerate Sail, er ambitionen at vokse med gennemsnitligt 4-6 pct. organisk målt på omsætningen mod tidligere 3-5 pct. Desuden skal væksten i det organiske driftsresultat ligge over det niveau.

En af de afgørende forskelle er desuden, at den nye strategi tager udgangspunkt i 2024, hvilken den forrige strategiplan i sagens natur ikke har gjort. Dermed får strategien et nyt udgangspunkt, der samtidig ligger højere end det tidligere, da Carlsberg har oplevet vækst på begge områder.

Det gør det sværere at sammenligne de to målsætninger, men ifølge Jacob Aarup-Andersen er det vigtigt med et rent udgangspunkt. Det betyder både, at inflationen fra 2023 skal sorteres fra, samt at virkeligheden under corona og før krigen i Ukraine kommer på afstand.

- Jeg gerne vil have en ren baseline, hvor vi også har størstedelen af inflationseffekterne ude. Selvfølgelig vil der stadig være noget inflation i år, men det er vigtigt for mig, at vi får en mere ren baseline at sammenligne med, siger Jacob Aarup Andersen.

Både den nye strategi samt forgængeren Sail ´27 løber frem til 2027, men ifølge topchefen skal de ses i et endnu længere lys.

- Det har været vigtigt med en guidance, der også holder på den lange bane. Det er ikke kun for de næste par år, men for den virksomhed, vi gerne vil være. Vi vil gerne vokse mere end industrien og løfte vores markedsandele i vores nøglemarkeder. Det kræver, at vi vokser 4-6 pct., siger Jacob Aarup-Andersen.

- For mig går det ud over 2027, og det er en strukturel erklæring om, at vi skal være en langsigtet vækstvirksomhed, siger han.

NY LEDELSE BAG OPDATERING

Jacob Aarup-Andersen har stået i spidsen for Carlsberg siden 1. september, mens også finansdirektør Ulrica Fearn er relativt ny på posten.

Med deres tiltræden er der kommet friske øjne på virksomheden, men ifølge Jacob Aarup-Andersen er den mest afgørende faktor, at verden omkring dem har ændret sig.

- Det er ikke fordi, at vi ser ting, som forgængerne ikke så. Vi er i en anden kontekst, og det er mest fair at se det sådan, siger han.

- Når jeg ser på den ledelse, som jeg har taget over fra, så har de kæmpet med en række modvinde, som de har kæmpet med over de seneste år. De har ikke haft samme mulighed for at tage det lange blik og lave langsigtede investeringer, fordi deres spilleplade har været så volatil. Her tænker jeg ikke kun på Rusland, men også corona i 2020 og 2021, siger han.

Han lægger samtidig vægt på, at verden ændrer sig hurtigt, og det betyder, at de med opdateringen kaster flere penge i blandt andet digitalisering og effektivisering.

Tidligere har Jacob Aarup-Andersen ad flere omgange gjort det klart, at rammen for Sail ´27 stod fast, men at det kunne blive nødvendigt med en opdatering.

- Det er ikke en målsætning i sig selv. Jeg har købt stærkt ind Sail ´27, men det var også tydeligt for mig, at der var områder, man ikke havde haft mulighed for at eksekvere på i den situation, man stod i, siger Jacob Aarup Andersen.

Han afviser i samme ombæring, at det er sket alene for, at han som ny topchef har kunnet sætte sig præg.

- Jeg har ikke behov for at ændre ting for at ændre dem, men der er nogle steder, hvor det har givet mening, og så giver det os også en ny frisk fortælling, der kan gøre det nemmere at se fremad, siger han.

.\\˙ MarketWire



Trine Vestergaard +45 33 30 80 60 Marketwire, E-mail:finans@marketwire.dk, www.marketwire.dk

Hvordan vil du
vurdere artiklen?

Vær den første til at anmelde

Mest læste artikler

08. mar. 2024 kl. 14:05

Nu er det tid til at tjekke årsopgørelsen

Nu er det tid til at tjekke årsopgørelsen
22. mar. 2024 kl. 18:00

Kan Novo forsætte væksten?

Kan Novo forsætte væksten?
08. mar. 2024 kl. 15:00

Danmarks bedste obligationsfond

Danmarks bedste obligationsfond
15. apr. 2024 kl. 15:20

Megatrends leverer flotte afkast

Megatrends leverer flotte afkast
23. feb. 2024 kl. 10:05

Indkaldelse til ordinær generalforsamling

Indkaldelse til ordinær generalforsamling
17. apr. 2024 kl. 09:00

Megatrends: Robotterne kommer

Megatrends: Robotterne kommer

Skal vi holde dig orienteret?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag løbende nyt fra investeringsmarkedet.

Tilmeld dig her