27. nov. 2023 kl. 09:33
122 visninger

EU vil sanktionere russere der var involveret i overtagel...

EU-Kommissionen vil sanktionere russiske statsborgere, der var involverede i beslaglæggelsen af Carlsbergs russiske datterselskab Baltika.

Det skriver mediet Politico.

Efter Ruslands invasion af Ukraine har Kreml beslaglagt 93 udenlandske virksomheder - heriblandt danske Carlsberg.

Indtil nu har der ikke været noget at stille op mod de russiske beslaglæggelser, men det kan ændre sig, hvis medlemslandene godkender EU-Kommissionen nye sanktionsforslag.

Med det vil EU have mulighed for at sanktionere personer "der nyder godt af den obligatoriske overdragelse af ejerskab eller kontrol over enheder, der er etableret i Rusland, som tidligere var ejet eller kontrolleret af personer fra EU-regionen", fremgår det af dokumenter, som Politico har set.

- Der er ingen vej udenom, at de har stjålet vores forretning i Rusland, og vi vil ikke hjælpe dem med at få det til at se legitimt ud, sagde Carlsberg-direktør Jacob Aarup-Andersen tidligere i november ifølge Reuters.

Carlsberg havde otte bryggerier og omkring 8400 ansatte i Rusland.

Det nye forslag vil gøre det teknisk muligt for de europæiske ejere at modtage kompensation fra den russiske stat. Men det er Kreml, der skal give et tilbud om kompensation, og derfor er det usandsynligt, at det vil ske i praksis. Det fortæller en anonym EU-diplomat til Politico.

.\\˙ MarketWire(Redaktion +45 33 30 80 60 Marketwire, E-mail: finans@marketwire.dk , www.marketwire.dk)

Hvordan vil du
vurdere artiklen?

Vær den første til at anmelde

Skal vi holde dig orienteret?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag løbende nyt fra investeringsmarkedet.

Tilmeld dig her