23. maj 2024 kl. 12:46
49 visninger
Artiklen er leveret af Marketwire og er ikke et udtryk for Sydinvests holdninger, vurderinger eller forventninger.

Europa/aktier: Teknologi fører an efter stærk præstation ...

Teknologiaktierne ligger i front af et stigende europæiske aktiemarked torsdag middag, efter at regnskabet onsdag aften fra den amerikanske teknologigigant Nvidia igen formåede at overgå markedets høje forventninger.

Det brede europæiske Stoxx 600-indeks ligger ved 12.30-tiden 0,5 pct. højere, og IT trækker her op med en stigning på 1,7 pct., mens industri og sundhed følger efter med stigninger på henholdsvis 0,8 og 0,6 pct.

I bunden trækker forsyningsselskaberne ned med et fald på 2,3 pct., og ejendomsaktierne halter også og falder samlet 1,4 pct.

En stærk prognose fra Nvidia, der er blevet synonymet med kunstig intelligens, AI, løfter torsdag den europæiske halvledersektor, herunder aktier som ASML, Infineon og ASM, som stiger mellem 0,8 og 3,2 pct.

I det amerikanske formarked er Nvidia i øvrigt steget 6,7 pct. og futuren for det teknologidominerede Nasdaq-indeks peger i vejret med 0,9 pct.

I Storbritannien er forsyningsselskabet National Grid i fokus, efter at selskabet har præsenteret en enorm investeringsplan på 60 mia. pund svarende til 526 mia. kr., der blandt andet skal bruges på at udbygge elnettet i Storbritannien og USA.

Der sker i forbindelse med regnskabet for det forskudte årsregnskab samt meddelelsen om en kapitalforhøjelse på 7 mia. pund.

Det har sendt chokbølger gennem investorerne, der har sendt aktien ned med 10 pct.

Aktiesalgets størrelse er "klart meget større end de scenarier, vi diskuterede i vores tidligere undersøgelse" pointerer analytiker Ahmed Farman fra finanshuset Jefferies, der også lægger vægt på at investeringsplanen "uden fortilfælde".

Den store investeringsplan kan kaste ordrer af sig til danske NKT, der i København stiger 3,1 pct. til 607 kr. og dermed ligger til at overgå kursrekorden fra 8. april på 606,50 kr.

.\\˙ MarketWireFlemming Thestrup Andersen +45 33 30 80 60 Marketwire, E-mail: finans@marketwire.dk , www.marketwire.dk

Hvordan vil du
vurdere artiklen?

Vær den første til at anmelde

Mest læste artikler

Skal vi holde dig orienteret?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag løbende nyt fra investeringsmarkedet.

Tilmeld dig her