03. apr. 2024 kl. 15:33
50 visninger

Feds Bostic ser fortsat kun en enkelt rentenedsættese - o...

Den regionale chef for den amerikanske centralbanks afdeling i Atlanta, Raphael Bostic, gentog onsdag, at han kun venter en enkelt rentenedsættelse i år.

Og som han ser tingene udvikle sig, så vil det være passende at vente indtil slutningen af året med at lempe pengepolitikken.

I et interview med CNBC´s " Squawk Box " onsdag gav Raphael Bostic udtryk for, at stærk produktivitet, et opsving i forsyningskæden og et robust arbejdsmarked indikerer, at inflationen vil falde "meget langsommere, end mange har forventet."

- Hvis økonomien udvikler sig, som jeg forventer, og det vil sige fortsat robusthed i BNP, arbejdsløshed og et langsomt fald i inflationen i løbet af året, tror jeg, det vil være passende for os at begynde at bevæge os nedad i slutningen af dette år, i fjerde kvartal, sagde han ifølge CNBC.

Bostic justerede 22. marts sine renteforventninger og gik fra to ventede rentenedsættelser i år til blot en enkelt. Han nævnte dengang ikke noget om timingen for rentenedsættelsen, men tidligere - da han ventede to - havde kan nævnt muligheden for en nedsættelse til sommer.

.\\˙ MarketWireFlemming Thestrup Andersen +45 33 30 80 60 Marketwire, E-mail: finans@marketwire.dk , www.marketwire.dk

Hvordan vil du
vurdere artiklen?

Vær den første til at anmelde

Skal vi holde dig orienteret?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag løbende nyt fra investeringsmarkedet.

Tilmeld dig her