11. jun. 2024 kl. 13:55
38 visninger
Artiklen er leveret af Marketwire og er ikke et udtryk for Sydinvests holdninger, vurderinger eller forventninger.

Franske renter i største todagsstigning siden pandemien e...

De franske obligationer fortsætter tirsdag nedturen, hvilket har ført til den største stigning på to dage i renterne siden pandemien, da rygterne flyver omkring præsident Emmanuel Macrons fremtid efter hans beslutning om at udskrive et hurtigt valg.

Nogle markedsdeltagere peger på spekulationer om, at Macron forbereder sig på at annoncere sin tilbagetræden, hvilket hurtigt er blevet afvist af en person tæt på præsidenten, skriver Bloomberg News.Den franske præsident har annonceret en pressekonference på onsdag for at redegøre for sin kampagne, tilføjer personen.

Renten på den toneangivende tiårige franske statsobligation stiger 10 basispoint til 3,32 pct., og efter mandagens løft på 12 basispoint er renten på vej mod den største stigning på to dage siden pandemiens værste hærgen på børserne i marts 2020.

Udsalget i de franske obligationer har udvidet spændet til den tilsvarende tyske statsobligation, der tirsdag ligger med et marginalt fald i 2,66 pct.

Dermed er rentespændet mellem de to tiårige statsobligationer øget til 66 basispoint, hvilket også er det største spænd siden marts 2020.

Bevægelsen i de franske obligationer er usædvanlig, da de er blandt de mest likvide på det europæiske marked, og da de normalt ses som de næstmest sikre efter de tyske obligationer.

.\\˙ MarketWireJakob Due Jakobsen +45 33 30 80 60 Marketwire, E-mail:finans@marketwire.dk, www.marketwire.dk

Hvordan vil du
vurdere artiklen?

Vær den første til at anmelde

Mest læste artikler

Skal vi holde dig orienteret?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag løbende nyt fra investeringsmarkedet.

Tilmeld dig her