19. sep. 2023 kl. 14:37
73 visninger

Mærsk: Globalt samarbejde skal realisere klimastrategi i ...

På dansk initiativ skal flere lande mødes til en samtale om, hvordan man når ambitionen om en klimaneutral, global skibsfart i forbindelse med FN´s Generalforsamling i New York.

Det skriver erhvervsministeriet i en pressemeddelelse tirsdag.

- Vi kan ikke forandre den internationale skibsfart alene. Det er en global sektor, og derfor skal vi samarbejde på tværs af lande og kontinenter, siger erhvervsminister, Morten Bødskov.

I juli blev de 175 medlemslande i Den Internationale Søfartsorganisation, IMO, enige om en ny klimastrategi og en ambition om at gøre international skibsfart klimaneutral tæt på 2050. En del af strategien er, at udarbejde en tidsplan for vedtagelsen af en bindende global regulering i 2025, der skal træde i kraft i 2027.

Formålet med samtalen i New York er at skabe et rum for at drøfte den videre vej fra vedtagelsen af klimastrategien, fremgår det af meddelelsen.

Til mødet deltager Belgien, Ghana, Flippinerne, Sydkorea, Tuvalu, New Zealand, Singapore og Tyskland. Derudover vil generalsekretær fra IMO, Kitack Lim, også deltage.

Det første skridt mod klimaneutralitet i sektoren tog Mærsk i torsdags med sit nye methanoldrevne containerskib, der er det første af sin slags.

Mærsk har et 2030-mål om at fragte en fjerdedel af sine varer på grønt brændstof. Derudover har Mærsk et mål om nuludledning i 2040.

.\\˙ MarketWire(Redaktion +45 33 30 80 60 Marketwire, E-mail: finans@marketwire.dk , www.marketwire.dk)

Hvordan vil du
vurdere artiklen?

Vær den første til at anmelde

Mest læste artikler

Skal vi holde dig orienteret?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag løbende nyt fra investeringsmarkedet.

Tilmeld dig her