30. aug. 2023 kl. 09:23
385 visninger

Novo køber Embark Biotech for 15 mio. euro plus mulige mi...

Novo Nordisk køber firmaet Embark Biotech, hvis hovedprogram er inden for overvægt og andre kardiometaboliske sygdomme.

Det skriver parterne i en meddelelse onsdag.

Som led i aftalen overtager Novo Nordisk alle rettigheder til at udvikle og kommercialisere Embarks hovedprogram, EMB1, medens Embarks aktionærer modtager en kontant betaling på 15 mio. euro.

Embarks aktionærer er også berettiget til at modtage mulige udviklings, regulatoriske og kommercielle milepælsbetalinger på op til 456 mio. euro.

Der er også indgået et treårigt forsknings- og udviklingssamarbejde med Embark Laboratories, som giver Novo Nordisk mulighed for at købe og videreudvikle specifikke programmer baseret på Embark Biotechs tidlige opdagelse for multiple indikationer, herunder overvægt og type 2-diabetes.

- Vi er begejstrede for at vi har fået muligheden for at avancere Embark Biotechs hovedprogram og ser frem imod at samarbejde med Embark Laboratories for at finde nye behandlinger for kardiovaskulær sygdomme som supplement til vores interne forsknings- og udviklings programmer, siger Brian Finan, der er vicedirektør for fedmeforskning hos Novo Nordisk.

Embark Biotech blev skabt i 2017 som et spin-out fra Novo Nordisk Foundation Center for Basic Metabolic Research (CBMR) på Københavns Universitet - blandt andet med støtte fra Novo Holding. Det skete efter opdagelse af et nyt lægemiddeltarget, der hæmmer fødeindtagelsen, samtidig med at det stimulerer energiomsætningen og øge insulinfølsomheden.

Yderligere udvikling af projektet skete gennem et tidligt samarbejde med Novo Nordisk. Projektet blev derefter modnet gennem støtte fra InnoBooster-programmet fra Danmark Innovations Fond og fra BioInnovation Institute (BII) via Venture House.

.\\˙ MarketWireFlemming Thestrup Andersen +45 33 30 80 60 Marketwire, E-mail: finans@marketwire.dk , www.marketwire.dk

Hvordan vil du
vurdere artiklen?

5
Baseret på 1 anmeldelser

Mest læste artikler

Skal vi holde dig orienteret?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag løbende nyt fra investeringsmarkedet.

Tilmeld dig her