11. okt. 2023 kl. 17:03
165 visninger
Artiklen er leveret af Marketwire og er ikke et udtryk for Sydinvests holdninger, vurderinger eller forventninger.

Onsdagens aktier: Novo trak eliteindekset frem - Ambu i b...

Novo Nordisk var trækhesten onsdag i det danske eliteindeks, C25, efter gode studienyheder sent tirsdag aften. I bunden endte Ambu på nyheden om ny finansdirektør.

A.P. Møller-Mærsk trak også ned i det samlede indeks, der dog over dagen blev mere og mere grønt.

Novos fremmarch var med til at sikre C25 et plus på 0,4 pct. til indeks 1708,70.

- Det er endnu en dag, der understreger, hvad Novo betyder. Vi har Novo - og så har vi alle de andre. Jeg har ikke hørt om andre, der stopper et studie et år før tid. Nu har vi jo ikke set resultaterne endnu, men det er en voldsom positiv melding, siger Lars Hytting, der er chef for aktiehandel i Artha Kapitalforvaltning.

- Ellers er det en dag, hvor renterne falder lidt - og det er til gavn for det europæiske aktiemarked, påpeger han.

NOVO STOPPER STUDIE

Novo oplyste tirsdag aften om et stop for et studie med Semaglutid hos patienter med type 2-diabetes og kronisk nyresygdom, fordi det allerede har vist tilstrækkelig resultateffekt, der lever op til de foruddefinerede krav.

Flow-studiet var ifølge Sydbanks senioranalytiker Søren Løntoft Hansen designet til at vise en reduktion på 20 pct. i risikoen for forværring af nyresygdom eller død.

- Man må gå ud fra, at resultatet så ligger noget nord for 20 pct., siger Søren Løntoft Hansen til Marketwire.

Han pointerer, at det er positive data, da 40 pct. af diabetikerne lever med en eller anden form for nyresygdom.

- Det er ikke helt ligegyldigt i forhold til at brede Ozempic ud, siger han med henvisning til markedsføringsnavnet for det aktive stof Semaglutid, der også er det aktive stof i fedmebehandlingen Wegovy.

Novo-aktien steg 4,9 pct. til 681,80 kr.

BANKER GIK FREM

I løbet af onsdagen kravlede Danske Bank, Nordea og Jyske Bank stille og roligt op i indekset.

- Selvom renten sætter sig lidt i dag, så har vi fortsat et højt renteniveau, så banksektoren ser ind i et attraktivt miljø, de ikke har haft i mange år. Der er fortsat masser af potentiale for indtjening i mange år frem, siger Lars Hytting.

Danske Bank steg 1,6 pct. til 164,55 kr., Nordea gik 1,5 pct. frem til 79,89 kr, og Jyske Bank udgjorde bagtroppen med et plus på 0,8 pct. til 520,20 kr.

AMBU I BUND

Medicoselskabet Ambu endte i den modsatte ende af eliteindekset med et minus på 5,3 pct. til 69,52 kr. Selskabet har udpeget Henrik Skak Bender som ny finansdirektør, og han erstatter Thomas Frederik Schmidt, der har sidste arbejdsdag senest 31. december i år, hvilket vil give ham maksimalt 19 måneder på posten

Det er Ambus direktør, Britt Meelby Jensen, der sammen med betydelsen har besluttet at igangsætte næste fase af Ambus transformations- og vækstrejse. Britt Meelby Jensen har siddet som topchef i selskabet siden maj sidste år.

- Jeg tror Britt har haft behov for at sætte sit eget team. Og det har hun så gjort nu, siger Arthe Kapitalforvaltnings aktiechef.

SÆNKET ANBEFALING TIL MÆRSK

Også transport- og logistikselskabet Mærsk endte i bunden af indekset, efter Deutsche Bank her har sænket sin anbefaling til "sælg" fra "hold". Kursmålet er samtidig blevet skruet ned til 10.900 kr. fra 13.500 kr.

Mærsk-aktierne kom allerede tirsdag under pres efter nyt fra EU, der ikke vil fortsætte sin lovgivningsmæssige understøttelse af de store transportalliancer, der har givet rederierne mulighed for at dele kapacitet og bedre udnytte markedskræfterne.

Mærsks B-aktie faldt 2,7 pct. til 12.615 kr.

AARSLEFF OG B&O BELØNNET

Entreprenørkoncernen Aarsleff skal opføre anden fase af den kunstige ø Lynetteholm ud for København. Kontraktværdien er på 2,15 mia. kr.

Aktien steg 2,8 pct til 332 kr.

Bang & Olufsen gav også lyd fra sig med sit regnskab for første kvartal 2023/24, hvor forventningerne til hele året blev fastholdt efter en pæn start på regnskabsåret.

Aktien gik 9,4 pct. frem til 9,44 kr.

.\\˙ MarketWire



Charlotte Mackeprang +45 33 30 80 60 Marketwire, E-mail:finans@marketwire.dk, www.marketwire.dk

Hvordan vil du
vurdere artiklen?

Vær den første til at anmelde

Mest læste artikler

Skal vi holde dig orienteret?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag løbende nyt fra investeringsmarkedet.

Tilmeld dig her