18. okt. 2023 kl. 17:43
188 visninger
Artiklen er leveret af Marketwire og er ikke et udtryk for Sydinvests holdninger, vurderinger eller forventninger.

TCM erkender fejl i budget for 2023 og nedjusterer forven...

(Opdateres)

TCM Group nedjusterer forventningerne til 2023 på grund af svage markedsforhold og et budget, der var skudt over mål.

Samtidig løfter selskabet lidt af sløret for det netop overståede tredje kvartal, fremgår det af en meddelelse onsdag eftermiddag.

- Salget i tredje kvartal og ordreindgangen indtil videre for fjerde kvartal har ikke levet op til vores forventninger på trods af en positiv udvikling i B2C salget i specielt Svane Køkkenet brandet. Den underliggende bruttomargin blev svagt forbedret sammenlignet med andet kvartal, drevet af et forbedret salgsmix, hvilket dog ikke var nok til at opveje den negative effekt fra et lavere salg, siger Torben Paulin, der er topchef i selskabet, i en meddelelse.

- Som et resultat af de svagere markedsforhold har vi, som en forebyggende foranstaltning, besluttet at øge vores hensættelse til potentielle tab på vores tilgodehavender, lyder det videre.

Her fortæller han desuden, at man har overvurderet forventede transitindtægter i budgettet for 2023, og i kvartalsrapporterne i både første og andet kvartal har man benyttet sig af de overvurderede budgettal til at estimere faktiske indtægter.

- Vi retter nu denne fejl, hvilket desværre påvirker helårsforventningerne negativt med cirka 10 mio. kr. sammenlignet med vores tidligere forventninger, siger topchefen.

TCM Group sigter nu efter et en omsætning på 1.040–1.090 mio. kr. for hele året mod tidligere 1.050-1.125 mio. kr. Samtidig ventes nu et justeret driftsresultat (EBIT) i niveauet 40–50 mio. kr. mod tidligere 68–90 mio. kr.



.\\˙ MarketWire



Trine Vestergaard +45 33 30 80 60 Marketwire, E-mail:finans@marketwire.dk, www.marketwire.dk

Hvordan vil du
vurdere artiklen?

Vær den første til at anmelde

Mest læste artikler

Skal vi holde dig orienteret?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag løbende nyt fra investeringsmarkedet.

Tilmeld dig her