30. apr. 2025 kl. 11:48
78 visninger
Artiklen er leveret af Marketwire og er ikke et udtryk for Sydinvests holdninger, vurderinger eller forventninger.

Unibrew/CEO: Gør pakker mindre for at tilpasse pressede f...

Forbrugerne er pressede og beholder gerne flere penge i lommerne, og det går ud over salget af øl, snacks og drikkevarer.

Derfor har man hos Royal Unibrew endnu engang stukket hånden ned i værktøjskassen i et forsøg på at tilpasse sig.

Ifølge topchef Lars Jensen er der flere knapper at skrue på, men et velkendt greb er at gøre pakkerne mindre og dermed sænke prisen for det enkelte indkøb.

- En af de ting, man kan gøre, når forbrugerne bruger færre penge, er at lave mindre forpakninger. Så i stedet for at have 24 stykker, så kan man lave 20 stykker, 18 stykker eller 12 stykker. Og så finder man nogle prispunkter, der passer forbrugerne bedre i forhold til den forbrugervillighed, der er, siger Lars Jensen.

- Hvis du som forbruger ikke vil bruge mere end 50 kr., så er det prispunktet, som vi skal tilpasse os, siger han.

TOPCHEF: DET ER IKKE "SHRINKFLATION"



Han afviser i samme ombæring, at der er tale om "shrinkflation". Det er et begreb, der dækker over, når en producent kommer mindre indhold i en pakke frem for at hæve prisen, og som på den måde kan tjene flere penge.

- I vores branche snakker vi sjældent om shrinkflation. Det er mere på slik og chips og den slags ting, hvor du lige piller 5 gram ud, som forbrugeren så ikke er opmærksom på. I vores branche er det meget synligt, hvad der er i beholderen.



- Vi gør det for at tilpasse det beløb, som kunden er villig til at "hive op ad lommen". Men da det er lidt dyrere at lave mindre forpakninger, end det er at lave store, så vil man typisk se, at literprisen bliver en smule højere, siger Lars Jensen og tilføjer, at den højere pris dog kun dækker den højere udgift for Royal Unibrew.

SER PRESSEDE FORBRUGERE

Værktøjet er blevet fundet frem, da forbrugertilliden igen er dalende. Det skyldes den store geopolitiske usikkerhed samt ikke mindst den toldkrig, som USA´s præsident Donald Trump har skudt i gang i begyndelsen af april. Og den usikkerhed varer ved.

- Jeg ser jo det samme som alle andre. Når man kigger ud af vinduet, så er der en lille smule tåget. Der er usikkerhed i forhold til, hvor vi bevæger os hen, og for en gennemsnitsforbruger betyder det, at man bliver mere bekymret og mere mådeholdende, og det betyder, at man ikke bruger lige så mange penge eller som minimum lige tænker sig lidt mere om, siger Lars Jensen.



- Når jeg ser på oversigter over forbrugertillid, så går mere i en negativ retning end i en positiv retning. Og i sådan et miljø skal vi være enormt opmærksomme på, hvad det er for nogle prioriter, vi har. Både på kanaler, på produkter og på forpakninger, så vi sikrer, at forbrugerne bliver ved med at være villige til at bruge penge på de kategorier, vi konkurrerer i, siger han videre.

Grebene er langt fra nye, og ifølge topchefen er det de samme fokuspunkter, selskabet har haft under coronapandemien, da krigen i Ukraine brød ud og helt tilbage til under finanskrisen, som ligger halvandet årti tilbage.

IKKE DIREKTE PÅVIRKET AF TOLDKRIG

Netop bryggerierne udmærker sig også aktuelt ved, at meget få af dem er direkte eksponeret til toldkrigen. Det skyldes, at de fleste har lokalproduktion, og dermed ikke er afhængige af transport og fragt over landegrænser. Derfor vil det være de afledte effekter som netop forbrugertilliden, der kan gøre ondt, mens direkte told ikke er aktuelt.

- Vores direkte eksponering er meget lav. Derfor betyder det ikke det store. Men de indirekte konsekvenser kan ramme, hvis forbrugerne rammes, og så kan der også være enkelte råvarer og den slags, hvor det kan betyde noget, siger han.

- Det er ikke noget, der giver os store panderynker, lyder det videre.

For året holder Royal Unibrew da også fast i de finansielle forventninger, som uændret ventes at blive en vækst i omsætningen på 5-7 pct. og en vækst i resultatet af primær drift (EBIT) på 7-13 pct.

Forventningen til det rapporterede EBIT er 2100-2225 mio. kr.

.\\˙ MarketWire



Trine Vestergaard +45 33 30 80 60 Marketwire, E-mail:[email protected], www.marketwire.dk

Hvordan vil du
vurdere artiklen?

Vær den første til at anmelde

Skal vi holde dig orienteret?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag løbende nyt fra investeringsmarkedet.

Tilmeld dig her