08. maj 2024 kl. 15:47
71 visninger
Artiklen er leveret af Marketwire og er ikke et udtryk for Sydinvests holdninger, vurderinger eller forventninger.

USA/åbning: Bøjer af efter fire dage med fremgang .

Efter fire positive handelsdage i træk - for det brede S&P 500-indeks - er de amerikanske aktiemarkeder på vej til en pause onsdag.

De tre toneangivende amerikanske aktieindeks falder i den indledende handel med 0,3 pct. for S&P 500-indekset og med 0,5 pct. for det teknologidominerede Nasdaq-indekset. De 30 tungeste aktiers Dow Jones-indeks ligger tæt på uændret.

UDTALELSER FRA TOPFOLK

Den amerikanske regnskabssæson hælder mod slutningen, og makroøkonomiske indikatorer træder igen ind på scenen i de centrale roller.

Onsdag ser markedet fra mod udtalelser fra topfolk i den amerikanske centralbank, Federal Reserve: Næstformand Philip Jefferson, styrelsesmedlem Lisa Cook og chefen for bankens afdeling i Boston, Susan Collins. Temaet er som tidligere signaler om bankens timing og størrelse af de ventede rentenedsættelser.

Senest har chefen for centralbankens afdelingen i Minneapolis, Neel Kashkari tirsdag aften udtalt, at det er for tidligt at erklære, at inflationen definitivt er gået i stå.

- Det mest sandsynlige scenario er, at vi bliver siddende her i en tidsperiode, sagde Neel Kashkari ifølge Bloomberg News.

Ifølge nyhedsbureauet ser markedet en sandsynlighed på 49 pct. for, at banken sænker renten med 25 basispoint i september, og der ses en sandsynlighed på 36 pct. for endnu en rentenedsættelse i december.

FORBRUGERPRISER I SIGTE

Med hensyn til nøgletal vil næste punkt på dagsordenen ifølge Reuters være næste uges opgørelse over udviklingen i forbrugerpriserne i april. De kommer onsdag, og forventningerne er ifølge Bloomberg News, at kerneprisstigningerne på månedsbasis - som fraregner energi og fødevarer - aftager til 0,3 pct. fra 0,4 pct. måneden før, mens den årlige stigning ventes at aftale til 3,6 pct. fra 3,8 pct.

UBER I BAKGEAR

Selskabsmæssigt er der fra handelsstart opmærksomhed til blandt andet Uber, som falder markante 8,5 pct., efter at kørselsplatformsvirksomheden har skuffet med forventningerne til bookingerne i det igangværende kvartal samt i første kvartal.

Bruttobookingerne er steget 20 pct. i første kvartal til 37,65 mia. dollar, hvilket er lidt under analytikerkonsensus indsamlet af Bloomberg News på 37,97 mia. dollar.

Omvendt stiger kollegaen Lyft 6,4 pct. efter positivt kvartalsregnskab og forventninger.

Det sociale medie Reddit stiger 5,4 pct frem mod markedsåbning efter fremlæggelse af positivt overraskende forventninger.

Men Rivian falder 7,7 pct., efter at producenten af elektriske pickup´er har fastholdt sin prognose for produktionen i 2024, som er et godt stykke under Wall Streets forventninger, samt rapporterede et større tab end forventet i første kvartal.

Powerschool, som laver software til skoler og har produkter rettet mod alt fra 0 til 12 klasse stiger 25,8 pct. til 21,34 dollar fra handelsstart.

Kapitalfonden Bain Capital ligger i forhandlinger om at købe softwarehuset Powerschool af børsen, erfarer Wall Street Journal.

Prisen, der drøftes, ligger if´lge avisen omegnen af 6 mia. dollar inklusive gæld svarende til kurs i 20´erne målt i dollar.



.\\˙ MarketWire



Henning Nielsen +45 33 30 80 60 Marketwire, E-mail: finans@marketwire.dk , www.marketwire.dk

Hvordan vil du
vurdere artiklen?

Vær den første til at anmelde

Mest læste artikler

08. mar. 2024 kl. 14:05

Nu er det tid til at tjekke årsopgørelsen

Nu er det tid til at tjekke årsopgørelsen
22. mar. 2024 kl. 18:00

Kan Novo forsætte væksten?

Kan Novo forsætte væksten?
08. mar. 2024 kl. 15:00

Danmarks bedste obligationsfond

Danmarks bedste obligationsfond
15. apr. 2024 kl. 15:20

Megatrends leverer flotte afkast

Megatrends leverer flotte afkast
17. apr. 2024 kl. 09:00

Megatrends: Robotterne kommer

Megatrends: Robotterne kommer
23. feb. 2024 kl. 10:05

Indkaldelse til ordinær generalforsamling

Indkaldelse til ordinær generalforsamling

Skal vi holde dig orienteret?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag løbende nyt fra investeringsmarkedet.

Tilmeld dig her