11. jun. 2024 kl. 15:53
41 visninger
Artiklen er leveret af Marketwire og er ikke et udtryk for Sydinvests holdninger, vurderinger eller forventninger.

USA/åbning: Rekordniveauer vakler - Dow ramt af fald blan...

Nedturen er skyllet ind over det amerikanske aktiemarked fra åbningen tirsdag, hvor investorerne så småt er begyndt at se frem mod onsdagens vigtige inflationstal og rentemødet i den amerikanske centralbank.

S&P 500 har lagt fra land 0,2 pct. lavere, Nasdaq-indekset taber 0,1 pct., mens Dow Jones mister hele 0,8 pct. påvirket af fald i de store banker.

Faldene sker dog fra rekordniveauer for S&P 500 og Nasdaq-indeksets vedkommende, der mandag steg henholdsvis 0,3 pct. og 0,4 pct.

Onsdag håber investorerne på godt nyt om inflationen i USA, der ventes at være aftaget til 0,1 pct. månedsbasis i maj fra 0,3 pct. i april.

- Lavere råvarepriser koblet med mulige justeringer af beregningerne af huslejeindekset kan føre til mere favorable inflationsdata i de kommende måneder. Denne forbedring vil være et plus for markederne, og bør påvirke den amerikanske centralbanks rentebeslutninger, forudser Jeremy Siegel, seniorøkonom hos Wisdom Tree, ifølge Reuters.

Økonomer venter ingen rentejusteringer på onsdagens møde, men ser ifølge Reuters lige over 50 pct. sandsynlighed for en rentenedsættelse til september.

Af samme grund er markedet på tæerne i forhold til det såkaldte "dot plot"-diagram, der viser, hvor beslutningstagerne venter, at renten ligger ved udgangen af 2024.

BANKER I MODVIND

Tirsdag stikker de store aktienavne i flere retninger. Storbankerne JPMorgan og Goldman Sachs falder henholdsvis 2,5 pct. og 1,8 pct.

EU ventes at udskyde implementeringen af nye Basel III-regler for at sikre, at de europæiske banker ikke stilles ufordelagtigt over for amerikanske banker, oplyser anonyme kilder til Bloomberg News.

Chipkæmpen Nvidia stiger 0,1 pct. fra åbningen og har dermed atter kurs mod lukkerekord, og Apple ligger 2,2 pct. højere.

Apple har netop holdt et arrangement, hvor teknologikæmpen har præsenteret nye funktioner baseret på kunstig intelligens.

Analytikere hæfter sig ifølge Bloomberg ved, at Apple ikke havde overraskelser i ærmet, men flere ser ikke desto mindre muligheder i, at iPhone vil skulle opgraderes med kunstig intelligens i den kommende tid.

Novo Nordisks store rival Eli Lilly falder 0,3 pct. fra åbningen efter en stigning på 1,8 pct. mandag, hvor et uafhængigt ekspertpanel under den amerikanske lægemiddelstyrelse bakkede op om en godkendelse af Lillys mulige lægemiddel mod Alzheimers, Donanemab.

GENERAL MOTORS VEDTAGER MILLIARDSTORT TILBAGEKØBSPROGRAM

For General Motors vægter et godkendelsen af et stort aktietilbagekøbsprogram på 6 mia. dollar, svarende til 42 mia. kr., samt et løft af udbyttebetalingerne med 33 pct.

Aktien stiger 1,8 pct. fra åbningen.

Og musiktjenesten Spotify stiger 1,1 pct. i formarkedet, efter at selskabet har løftet sløret for sit nyeste "premium"-abonnement, der for en merpris skal give abonnenterne adgang til nye funktioner og musik i højere kvalitet.

.\\˙ MarketWireJakob Dalskov +45 33 30 80 60 Marketwire, E-mail: finans@marketwire.dk , www.marketwire.dk

Hvordan vil du
vurdere artiklen?

Vær den første til at anmelde

Mest læste artikler

Skal vi holde dig orienteret?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag løbende nyt fra investeringsmarkedet.

Tilmeld dig her