Valueaktier kan vinde på stærkt opsving
13. apr. 2021 kl. 10:40
6735 visninger

Valueaktier kan vinde på stærkt opsving

Valueaktier har været de store vindere i 1. kvartal. Bidens store infrastrukturpakke vil især gavne selskaber inden for de fysiske industrier som fx producenter af gravkøer.

Med flotte stigninger på tværs af de fleste risikoaktiver startede 2021 ud, som 2020 sluttede. Igen var globale aktier blandt de store vindere med stigninger på næsten 9 %. Årsagerne har været en indtil videre succesfuld udrulning af vaccinationsprogrammer, som for de fleste landes vedkommende ser ud til at kunne være færdiggjort sidst på sommeren. Herudover har vi været vidne til utroligt stærke nøgletal og fortsat meget lempelige centralbanker.

Opsving undervejs

De små- og mellemstore valueaktier var blandt de helt store vindere i 1. kvartal. Som vi har skrevet i tidligere kvartalskommentarer, er deres cykliske natur samt deres eksponering mod den fysiske fremfor den virtuelle verden særlig relevant lige nu. Vi har netop et stærkt cyklisk opsving undervejs samt en tilbagevenden til en mere fysisk verden med de kommende genoplukninger af samfundet. Det betyder, at valueaktier oplever en større indtjeningsfremgang end resten af markedet. Samtidig har de over de seneste år været sat i skammekrogen af mange investorer, hvilket betyder, at rigtig mange investorer i dag ikke har nok valueaktier i deres porteføljer.

Fortsat stærke tegn

Selvom de lavest hængende frugter er ved at være plukket, tror vi på, at små- og mellemstore valueaktier kan fortsætte deres stærke performance herfra. For det første er genåbningen og vaccinationsprogrammerne på rette spor. For det andet peger alle ledende nøgletal på fortsat økonomisk forbedring. For det tredje ser vi i øjeblikket lanceringen af store fiskale hjælpepakker, som skal understøtte det cykliske opsving.

I USA har præsident Biden netop vedtaget en stor infrastrukturpakke på 2,25 billioner dollars for de kommende otte år. Desuden forventes det, at en pakke på op mod 2 trillioner dollars i ”menneskelig” infrastruktur kan blive annonceret i april. Store investeringer i infrastruktur vil i vores optik gavne valueselskabet, som producerer gravkøer og lignende fremfor vækstselskabet, som sælger software til videomøder. Endelig skal vi også huske på, at valueaktier efter flere års underperformance fortsat ser billige ud i forhold til det brede marked og vækstaktier især.

Positiv stemning kan være en risiko

I sidste kvartalskommentar nævnte vi en genopblusning i COVID-19, som det centrale risikoelement for aktier fremadrettet. Det er fortsat en reel risiko, men givet en indtil videre succesfuld udrulning af vaccinationsprogrammer, er denne risiko ikke længere helt så stor som for blot tre måneder siden. Et andet og mere tiltagende risikoelement er lige nu den ekstremt optimistiske stemning, som vi i dag ser på markederne.

Alle investorer synes at være blevet super-positive på aktier. Samtidig er aktier overordnet set meget dyre, og sandsynligheden for en korrektion over de kommende måneder er af disse grunde tiltagende. Når det er sagt, er der fortsat ringe alternativer til aktier, og den fiskale understøttelse er stor, så devisen om, at enhver korrektion er en købsmulighed, holder fortsat.

Hvordan vil du
vurdere artiklen?

2,5
Baseret på 35 anmeldelser

Måske vil dette også interessere dig