23. maj 2024 kl. 14:38
28 visninger
Artiklen er leveret af Marketwire og er ikke et udtryk for Sydinvests holdninger, vurderinger eller forventninger.

Valuta: Euro styrket efter erhvervstillidstal og lønstati...

En stærkere end ventet europæisk erhvervstillid kombineret med overraskende høje lønstigninger i eurozonen har torsdag bidraget til en styrkelse af euro mod dollar.

Torsdag ved 14.35-tiden koster euro 1,0851 dollar mod et niveau på 1,0834 dollar ved 17-tiden onsdag.

Styrkelsen af euro blev indledt ved 9.30-tiden, da den tyske erhvervstillid, PMI, viste sig at være steget mere end ventet i maj.

Siden viste det samlede PMI-indeks for eurozonen samme billede.

Eurostyrkelsen fik også næring af løndata for euroområdet, som viste en lønvækst i første kvartal på 4,69 pct. mod 4,49 pct. i fjerde kvartal.

- Det er noget stærkere lønvækst, end vi havde regnet med. Man kan sige at det er helt naturligt, at lønvæksten er høj nu oven på den lange periode med høj inflation, men det her er uden tvivl stærkere, end Den Europæiske Centralbank, ECB, havde håbet på, skriver chefanalytiker Bjørn Tangaa Sillemann fra Danske Bank.

- Det peger op for inflationen på den lidt længere bane. Høj lønvækst er en nøglebekymring for ECB i forhold til at få inflationen ned, og holde den nede på 2 procent, vurderer han.

Markedets forventninger til nedsættelsen af ECB´s ledende rente er torsdag reduceret til omkring 61 basispoint fra omkring 64 basispoint onsdag.

Der er fortsat en stor forventning om, at ECB på sit næste rentemøde 6. juni sænker renten med 25 basispoint - fra det nuværende niveau på 4,0 pct.

.\\˙ MarketWireFlemming Thestrup Andersen +45 33 30 80 60 Marketwire, E-mail: finans@marketwire.dk , www.marketwire.dk

Hvordan vil du
vurdere artiklen?

Vær den første til at anmelde

Mest læste artikler

Skal vi holde dig orienteret?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag løbende nyt fra investeringsmarkedet.

Tilmeld dig her