19. sep. 2023 kl. 13:07
60 visninger

Valuta: Små udsving inden startskud for rentemeddelelser ...

Det er knapt med større udsving på valutamarkedet tirsdag, hvor markedets opmærksomhed kredser om den forestående afslutning på rentemødet i den amerikanske centralbank, Federal Reserve.

Rentemødet i USA bliver startskuddet for en lang række af møder i centralbankerne i blandt andet Storbritannien, Japan, Norge og Sverige.

Hos Federal Reserve regner økonomerne ifølge Bloomberg News med, at renten bliver fastholdt i niveauet 5,25-5,50 pct., efter at den i juli blev forhøjet med 25 basispoint.

- Markedet har fuldt indregnet en fastholdelse, og mødet var hele tiden betragtet som en pause, da Federal Reserve fastholdt renten i juni og dermed skiftede tempoet til ændring hvert andet møde, siger Erik Weisman, der er cheføkonom i MFS Investment Management, til Reuters.

- Markedet vil holde øje med ethvert tegn på, at Federal Reserve skulle overveje et nyt renteløft inden årets udgang, eller om en længerevarende pause er på sin plads, fortsætter han.

I Sverige, Norge, Storbritannien og Schweiz spår markedet omvendt, at renten skal forhøjes med yderligere 0,25 pct.point, mens Japan vanen tro ventes at fastholde sin negative rente på 0,1 pct.

Den japanske centralbank, Bank of Japan, har på det seneste ændret sin kontrol med rentekurven frem for at foretage en decideret renteforhøjelse. Det ventes dog ikke, at nye tiltag vil blive præsenteret på fredag, fortæller Erik Weisman til Reuters.

Euro handles tirsdag eftermiddag til 1,070 dollar mod 1,0675 dollar mandag eftermiddag. Samtidig går der 147,69 yen på en dollar mod 147,67 yen mandag klokken 17.

.\\˙ MarketWireMorten Frederik Heltoft +45 33 30 80 60 Marketwire, E-mail: finans@marketwire.dk , www.marketwire.dk

Hvordan vil du
vurdere artiklen?

Vær den første til at anmelde

Mest læste artikler

Skal vi holde dig orienteret?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag løbende nyt fra investeringsmarkedet.

Tilmeld dig her