26. apr. 2024 kl. 12:32
41 visninger
Artiklen er leveret af Marketwire og er ikke et udtryk for Sydinvests holdninger, vurderinger eller forventninger.

Coloplast er overbevist om at sårplejeprodukter lever op ...

Coloplast er overbevist om, at det lever op til potentielt nye krav til sårplejeprodukter i USA. Det fremgår af en skriftlig kommentar fra medicokoncernen, efter at syv private amerikanske sygekasser, der administrerer den offentlige sygesikring Medicare, torsdag offentliggjorde et udkast, der kan få betydning for brugen af sårplejebehandlinger af diabetisk fodsår og venøse bensår.

Udkastet indeholder en række specifikke tekniske og kliniske kvalifikationskrav, som produkterne skal leve op til for at blive dækket.

Og her mener Coloplast, at de produkter, som selskabet overtog i forbindelse med købet af islandske Kerecis, rent faktisk lever op til de nye regler. Kerecis har udviklet en teknologi, hvor fiskeskind kan bruges som metode inden for sårpleje.

- Kerecis opfylder de tekniske krav i udkastet, og det er vores klare overbevisning, at Kerecis også opfylder de kliniske krav. Udkastet udelader nemlig et nyere klinisk studie fra 2023, som specifikt adresserer effekten af fiskeskind til behandling af kroniske sår og diabetiske fodsår. Et klinisk studie, der har resulteret i at yderligere 100 millioner mennesker er blevet dækket af kommercielle betalere i USA, skriver Coloplast i en skriftlig kommentar til MarketWire.

Det er omtrent en femtedel af Kerecis´ omsætning, som potentielt vil blive berørt af udkastet. Producenter har nu mulighed for at kommentere udkastet til nye tilskudsregler frem til den 8. juni.

- Kerecis vil nu kommentere udkastet og fremvise de kliniske data fra 2023-studiet, som Kerecis er overbevist om både møder og overgår kvalifikationskravene - og derfor skulle Kerecis forblive dækket, skriver Coloplast.

Herhjemme faldt Coloplast torsdag 6,3 pct. i de sidste tre kvarters handel og lukkede i 864,20 kr. efter at udkastet blev offentliggjort. Aktien ligger desuden yderligere 0,2 pct. lavere fredag middag i 862,20 kr.

Kerecis omsatte i det seneste kvartal for 229 mio. kr., og stod dermed for omkring 4 pct. af Coloplasts samlede omsætning på 6606 mio. kr.

Coloplast betalte 8,9 mia. kr. for Kerecis i et opkøb, der blev gennemført i august sidste år.

.\\˙ MarketWire



.\\˙ MarketWire



Jakob Dalskov +45 33 30 80 60 Marketwire, E-mail: finans@marketwire.dk , www.marketwire.dk

Hvordan vil du
vurdere artiklen?

Vær den første til at anmelde

Mest læste artikler

08. mar. 2024 kl. 14:05

Nu er det tid til at tjekke årsopgørelsen

Nu er det tid til at tjekke årsopgørelsen
22. mar. 2024 kl. 18:00

Kan Novo forsætte væksten?

Kan Novo forsætte væksten?
08. mar. 2024 kl. 15:00

Danmarks bedste obligationsfond

Danmarks bedste obligationsfond
15. apr. 2024 kl. 15:20

Megatrends leverer flotte afkast

Megatrends leverer flotte afkast
23. feb. 2024 kl. 10:05

Indkaldelse til ordinær generalforsamling

Indkaldelse til ordinær generalforsamling
17. apr. 2024 kl. 09:00

Megatrends: Robotterne kommer

Megatrends: Robotterne kommer

Skal vi holde dig orienteret?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag løbende nyt fra investeringsmarkedet.

Tilmeld dig her