03. apr. 2024 kl. 14:35
69 visninger
Artiklen er leveret af Marketwire og er ikke et udtryk for Sydinvests holdninger, vurderinger eller forventninger.

Genmab om milliardopkøb: Vi er klar til at trykke på spee...

Genmabs køb af amerikanske Profoundbio passer som fod i hose med Genmabs strategi og kan skabe væsentlig værdi fremadrettet. Det er meldingen fra Jan van de Winkel, topchef i Genmab, onsdag på en telekonference.

- Vi investerer for at skabe meningsfuld værdi ved slutningen af årtiet med væsentlig "upside" i 2030´erne, siger Jan van de Winkel.

Genmab betaler samlet 1,8 mia. dollar, eller næsten 12,5 mia. kr., kontant for Profoundbio. Med købet følger de globale rettigheder til hele tre lægemiddelkandidater i kliniske udvikling.

BLOCKBUSTERPOTENTIALE

Mest fremskreden er Rina-S, der er i klinisk fase 2 til behandling af kræft i æggestokkene samt andre solide tumorer.

Midlet har ifølge de data, som Genmabs medicinske direktør, Tahamtan Ahmadi, har set, potentiale til at blive det bedste i lægemiddelklassen. Og samtidig er bivirkningsprofilen gunstig.

Derfor vil Genmab også skubbe ekstra på udviklingen af lægemiddelkandidaten, fortæller han.

Allerede i 2025 planlægger Genmab flere studier med Rina-S, heriblandt dyre fase 3-studier med lægemiddelkandidaten.

- Vi venter, at den første potentielle godkendelse for Rina-S kan komme i 2027. Og ganske vigtigt forudser vi et blockbusterpotentiale, når salget topper, siger Tahamtan Ahmadi.

STIGENDE OMKOSTNINGER

For at indfri potentialet skal der dog sættes fart på udviklingen, og Anthony Pagano, Genmabs finansdirektør siger på telekonferencen, at Genmabs forsknings- og udviklingsomkostninger vil stige på kort og mellemlangt sigt.

- Hvad man så også skal være klar over er, at vi har til hensigt at forblive endda meget lønsomme igennem hele investeringsperioden. Så vi vil administrere vores omkostninger i overensstemmelse hermed, siger Anthony Pagano.

Han fortæller, at fokus nu er på at lukke handelen, hvilket ventes at ske i første halvår.

- Når den så er lukket, vil vi være knivskarpe på at integrere og eksekvere, og vi vil virkelig trykke på speederen, når det kommer til Rina-S. Det er den absolutte førsteprioritet, siger Anthony Pagano.

MÅLRETTET BEHANDLING

Profoundbios lægemiddelkandidater tilhører en relativt ny klasse af lægemidler, såkaldte antibody conjugates, ADC´ere, der kombinerer biologiske antistoffer med små molekylære kemiske lægemidler. Derved er det muligt at målrette kemobehandling til at ramme kræftcellerne, uden at beskadige rask væv.

Opmuntrende fase 1/2 og sikkerhedsdata antyder, at Rina-S har potentiale til at adressere en bredere patientpopulation end første generation af lægemiddelklassen, oplyser Jan van de Winkel.

Han peger på desuden, at teknologiplatformen og udviklingsprogrammerne passer godt ind i Genmabs øvrige portefølje.

Eksempelvis passer Rina-S godt sammen med Genmabs kræftmiddel, Tivdak, som Genmab i forvejen co. mar 2024kedsfører med Pfizer til behandling af livmoderhalskræft.

Samlet set mener Genmab derfor, at opkøbet vil kunne styrke selskabets tilstedeværelse inden for gynækologisk onkologi og medvirke til, at Genmab på sigt etablerer et solidt fundament inden for solide tumorer.

YDERLIGERE TO LÆGEMIDDELKANDIDATER

Ud over Rina-S får Genmab rettighederne til lægemiddelkandidaterne Pro1160 og Pro1107, der begge er nået til den første kliniske udviklingsfase 1.

Pro1160 testes mod nyrecellekræft, kræft i næsesvælget og lymfekræftformen, Non-Hodgkins-lymfom, NHL. Pro1107 testes mod solide tumorer.

.\\˙ MarketWire



Jakob Dalskov +45 33 30 80 60 Marketwire, E-mail: finans@marketwire.dk , www.marketwire.dk

Hvordan vil du
vurdere artiklen?

Vær den første til at anmelde

Mest læste artikler

08. mar. 2024 kl. 14:05

Nu er det tid til at tjekke årsopgørelsen

Nu er det tid til at tjekke årsopgørelsen
22. mar. 2024 kl. 18:00

Kan Novo forsætte væksten?

Kan Novo forsætte væksten?
08. mar. 2024 kl. 15:00

Danmarks bedste obligationsfond

Danmarks bedste obligationsfond
15. apr. 2024 kl. 15:20

Megatrends leverer flotte afkast

Megatrends leverer flotte afkast
23. feb. 2024 kl. 10:05

Indkaldelse til ordinær generalforsamling

Indkaldelse til ordinær generalforsamling
17. apr. 2024 kl. 09:00

Megatrends: Robotterne kommer

Megatrends: Robotterne kommer

Skal vi holde dig orienteret?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag løbende nyt fra investeringsmarkedet.

Tilmeld dig her