Sådan har vi optimeret efter hård start på 2022
03. feb. 2022 kl. 08:21
3666 visninger

Sådan har vi optimeret efter hård start på 2022

2022 har givet markederne en hård medfart, hvilket har fået mange investorer til at overveje deres investeringer. I Sydinvest har porteføljemanagerne brugt uroen til at optimere deres fonde.

Få et indblik i vores nuværende fokus i de blandede fonde.

Faldende kurser er altid en svær disciplin for investorer i markedet, og her må man konstatere, at starten på 2022 har trykprøvet tålmodigheden hos de danske investorer. Heldigvis har markederne rettet sig de seneste dage, men hvad har de svære markeder betydet for de blandede fonde i Sydinvest?

”Når man ser på vores aktieportefølje, er den blevet drejet en tand mere defensiv fra årets start,” fortæller afdelingsdirektør Mads Kjølsen Olsen, der har det overordnede ansvar for fordelingen i Sydinvests blandede fonde. ”Vi har endnu ikke benyttet kursfaldene til at supplere op i aktier, da vi gerne ser, at vi får en periode med lidt mere ro på markederne, før vi overvejer at samle op.”

"Vores aktieportefølje er blevet drejet en tand mere defensiv fra årets start"

Rentestigninger har betydning

I øjeblikket er der stor fokus på den amerikanske centralbank og dens udmeldinger om mulige rentestigninger – allerede fra foråret. Det indgår i overvejelserne hos investeringsteamet bag Sydinvests blandede fonde.

”På obligationssiden er vi opmærksomme på at have en forholdsvis kontrolleret renterisiko i det marked, vi ser lige nu. Det betyder generelt, at vi ikke skal have for mange obligationer med lang løbetid, da vi forventer, at der kommer flere rentestigninger,” uddyber Mads Kjølsen Olsen.

”Slut med gratis penge”
Læs også

”Slut med gratis penge”

Læs artikel

Regioner og aktievalg

Overordnet set vurderer investeringsteamet, at det er vigtigt at være positioneret bredt i alle regioner i denne periode. Derfor har de blandede fonde sjældent været mere veldiversificeret globalt, end de er nu. Der er dog alligevel regioner og brancher, der skiller sig ud. 

”Vi har overvægtet europæiske aktier, da de ser ud til at stå relativt godt i et marked, hvor der er fokus på stigende renter og inflation,” understreger Mads Kjølsen Olsen. ”Derudover forventer vi, at finans-branchen vil stå stærkt og klare sig relativt godt i miljøer med stigende renter. Så her har vi en overvægt.” 

"Men vi er ikke blinde for, at traditionelle vækstselskaber fortsat tjener mange penge, og det kommer de også til i 2022."

”Vi har i løbet af 2021 købt op i de såkaldte valueaktier, da denne type aktier traditionelt set er et godt værn mod rentestigninger. Men vi er ikke blinde for, at traditionelle vækstselskaber fortsat tjener mange penge, og det kommer de også til i 2022. Derfor har vi også mange vækstaktier i porteføljen, da de har deres berettigelse,” slutter Mads Kjølsen Olsen. 

af kommunikationskonsulent Anders Øhrberg Thrane, Sydinvest

Hvordan vil du
vurdere artiklen?

3,6
Baseret på 30 anmeldelser

Måske vil dette også interessere dig