26. apr. 2024 kl. 06:32
18 visninger
Artiklen er leveret af Marketwire og er ikke et udtryk for Sydinvests holdninger, vurderinger eller forventninger.

Valuta: Yen svækkes markant over for dollar

Torsdagens store udsving i valutamarkedet var fordampet fredag morgen, hvor den amerikanske dollar fortsat dominerede handlen indtil meldingerne fra det pengepolitiske møde i den japanske centralbank, Bank og Japan.

Meldingerne fra centralbanken giver anledning til en markant svækkelse af yen.

Dollarindekset, der vægter den amerikanske dollar mod euro, yen, pund, den canadiske dollar, schweizerfranc og den svenske krone, ligger fredag morgen i 105,63 mod 105,75 torsdag eftermiddag ved 17-tiden.

Set over ugen står amerikanske dollar til en mindre svækkelse efter at have toppet i 104,41 mandag og bundet i 105,50 torsdag.

Den amerikanske økonomi voksede i det langsomste tempo i næsten to år i første kvartal. Den årlige vækstrate på 1,6 pct. lå langt under økonomernes prognose på 2,4 pct., mens den amerikanske centralbanks, Federal Reserves, foretrukne inflationsdata - kerne-PCE -indekset - viste prisstigninger på 3,7 pct. i første kvartal, mens økonomerne havde ventet 3,4 pct. og mod 2,0 pct. kvartalet før.

Det har åbnet en forskel målt på den 10-årige løbetid på 380 basispoint mellem japanske og amerikanske statspapirer, og det forhold forventes at holde ved, indtil Federal Reserve starter den længe ventede rentereduktionscyklus.

Men netop forventningerne til amerikanske rentenedsættelser er godt på vej til at fordampe på grund af den fortsat forhøjede inflation i USA, der sideløbende med et stramt arbejdsmarked, får centralbanken til at udskyde startskuddet på en reduktionsbane.

Markedet indregner nu blot 34 basispoints rentenedsættelser i 2024. Ved årsskiftet var forventningen op mod 175 basispoint.

Størrelsen og udsigten til en fastholdelse af rentegabet har opmuntret investorerne til at fortsætte med at opbygge korte yen-positioner for at investere den næste gratis kapital i dollaraktiver såsom T-bonds.

Det har svækket yen kraftigt, og set over de seneste to år er den japanske valuta droppet 35 pct. over for dollar, mens investorerne samtidig er blevet præmieret med et stigende rentegab og dermed fået både i pose og i sæk.

Og svækkelsen forsætter fredag, efter at Bank of Japan fredag nok engang fastholdt pengepolitikken uændret efter det to dage lange pengepolitiske møde i Tokyo.

Centralbanken droppede til gengæld sentensen om, at opkøbe obligationer for et uændret beløb som hidtil.

Det giver anledning til en markant svækkelse af yen, trods de utallige advarsler fra de japanske myndigheders om intervention.

Den japanske finansminister Shunichi Suzuki sagde fredag, at han nøje overvåger valutabevægelser og forbereder sig på at tage det fulde skridt som reaktion.

Samtidig har korte yen-positioner nået det højeste niveau i 17 år.

Bank of Japan hævede ellers renten på det pengepolitiske møde i marts, hvor den årelange periode med negative renter kom til en afslutning.

Dollar koster fredag morgen 156,10 yen mod 155,57 yen torsdag eftermiddag.

Euro koster fredag morgen 1,0727 dollar mod 1,0712 dollar torsdag eftermiddag, og britiske pund ligger i 1,2509 dollar mod 1,2489 dollar torsdag eftermiddag.

.\\˙ MarketWire



Flemming Kruhøffer +45 33 30 80 60 Marketwire, E-mail: finans@marketwire.dk , www.marketwire.dk

Hvordan vil du
vurdere artiklen?

Vær den første til at anmelde

Mest læste artikler

08. mar. 2024 kl. 14:05

Nu er det tid til at tjekke årsopgørelsen

Nu er det tid til at tjekke årsopgørelsen
22. mar. 2024 kl. 18:00

Kan Novo forsætte væksten?

Kan Novo forsætte væksten?
08. mar. 2024 kl. 15:00

Danmarks bedste obligationsfond

Danmarks bedste obligationsfond
15. apr. 2024 kl. 15:20

Megatrends leverer flotte afkast

Megatrends leverer flotte afkast
23. feb. 2024 kl. 10:05

Indkaldelse til ordinær generalforsamling

Indkaldelse til ordinær generalforsamling
17. apr. 2024 kl. 09:00

Megatrends: Robotterne kommer

Megatrends: Robotterne kommer

Skal vi holde dig orienteret?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag løbende nyt fra investeringsmarkedet.

Tilmeld dig her