20. okt. 2023 kl. 07:13
190 visninger
Artiklen er leveret af Marketwire og er ikke et udtryk for Sydinvests holdninger, vurderinger eller forventninger.

Høreapparatproducenter venter flere fordele fra AI - men ...

Brugen af kunstig intelligens i alle former for teknologi spreder sig lynhurtigt netop nu, og også på markedet for høreapparater, er det noget, der bliver arbejdet hårdt og koncentreret med.

Og der vil med stor sikkerhed opstå endnu flere anvendelsesmuligheder hen ad vejen, men man skal ikke regne med, at den kunstige intelligens vil vende op og ned på branchen, hvor der fortsat er meget høje barrierer for at komme ind på markedet.

Sådan lyder det fra flere af verdens største høreapparatproducenter, som MarketWire har talt med om emnet i løbet af denne uges messe hos den europæiske brancheforening for audiologer, Europäische Union der Hörakustiker (EUHA), i Nürnberg i den tyske delstat Bayern i denne uge.

- Organisationer, der kan bruge det hurtigere og bedre end andre, vil udvikle sig hurtigere. Det er ved at blive en konkurrencemæssigt parameter. AI kan accelerere visse dele af processen i udviklingen af produkter, men den kan ikke erstatte det fundamentale, siger Eric Bernard, der er administrerende direktør for WS Audiology, til MarketWire.

En nogenlunde tilsvarend vurdering kommer fra Arnd Kaldowski, der er administrerende direktør for verdens største høreapparatproducent, schweiziske Sonova.

- Jeg tror ikke, at vi på magisk vis er nede på et år mellem hver ny teknologiplatform om nogle år på grund af det. Men i sidste ende bliver det nok et spørgsmål om mere omfangsrige lanceringer inden for samme tidsramme eller det samme indhold inden for en kortere tidsramme, siger han til MarketWire.

MASSER AF OPTIMERINGSMULIGHEDER I DET ADMINISTRATIVE

Der findes også masser af områder i driften af et selskab, hvor brugen af kunstig intelligens allerede er eller kan udvikles til at blive en stor fordel.

Det gælder blandt andet i rekruttering, kundeservice og udvikling af eksempelvis apps, der skal understøtte høreapparaterne, lyder det blandt andet fra WS Audiology.

Og hos Demant ser man også god brug af kunstig intelligens på den administrative side, men det er en udvikling, som ifølge Søren Nielsen, som er administrerende direktør for det danske selskab, er lidt ude af producenternes egne hænder.

- Der er mange andre steder i det administrative, hvor det også kan komme ind og give mange gode fordele. Men meget af det kommer automatisk ind via vores normale it-leverandører. Når de implementerer det, får vi også glæde af det. Det er mest på høreapparatdomænet, at vi bliver dem, der udvikler det, fordi det så bliver der, at ekspertisen skal være til stede, siger Søren Nielsen til MarketWire.

Ifølge ham er netop høreapparatsektoren dog allerede ret langt fremme på netop dens eget domæne - udviklingen af høreapparater og mere og mere komplekse chipset, som samtidig skal kunne klemmes ind i mindre og mindre høreapparater og derfor heller ikke må bruge ret meget strøm.

- Det er ekstremt vigtigt, at høreapparater har en meget høj grad af dynamik. Det går ikke, at når en bruger sidder på en restaurant, så skal høreapparatet indstilles på et specifikt program, for så fungerer det bedst. Sådan prøvede vi tidligere at lave forudsigelser af forskellige miljøer, men det var enormt langsomme transitioner fra det ene til det andet, siger Søren Nielsen.

- Med AI kan man gøre det intuitivt, og når vi så samtidig har fået delt signalbehandlingen op i mange små bidder, så kan vi altså lave en meget effektiv forstærkelse af det, man gerne vil have, og en meget effektiv nedtoning af det, man ikke så gerne vil have. Så brugeren oplever, at det bliver lettere at lytte, fortsætter han og opsummerer:

- Jeg synes, at vi er meget langt i en tid, hvor det at mestre data, og hvordan man designer det, når der ikke er et uendeligt stort batteri til rådighed, er helt afgørende.

.\\˙ MarketWire



Mikkel Brix Kvols +45 33 30 80 60 Marketwire, E-mail: finans@marketwire.dk , www.marketwire.dk

Hvordan vil du
vurdere artiklen?

Vær den første til at anmelde

Mest læste artikler

08. mar. 2024 kl. 14:05

Nu er det tid til at tjekke årsopgørelsen

Nu er det tid til at tjekke årsopgørelsen
22. mar. 2024 kl. 18:00

Kan Novo forsætte væksten?

Kan Novo forsætte væksten?
08. mar. 2024 kl. 15:00

Danmarks bedste obligationsfond

Danmarks bedste obligationsfond
15. apr. 2024 kl. 15:20

Megatrends leverer flotte afkast

Megatrends leverer flotte afkast
23. feb. 2024 kl. 10:05

Indkaldelse til ordinær generalforsamling

Indkaldelse til ordinær generalforsamling
17. apr. 2024 kl. 09:00

Megatrends: Robotterne kommer

Megatrends: Robotterne kommer

Skal vi holde dig orienteret?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag løbende nyt fra investeringsmarkedet.

Tilmeld dig her