USA/tendens: Coronafrygt presser aktiemarkedet før børsåb...

Dato: 30. jun. 2020 kl. 14:48
De amerikanske aktier ser ud til at slutte andet kvartal med et mindre fald. Frygt for den opblussen af coronavirus, som konstateres i USA presser.

Tirsdag en times tid før åbningen ligger de store indeksfutures svagt underdrejet med fald på op til 0,1 pct.

De store indeks er ellers på vej til at slutte andet kvartal med de største stigninger i flere år. Dow Jones og S&P 500 er på vej mod det bedste kvartal siden fjerde kvartal 1998, mens Nasdaq er på vej mod sit bedste kvartal siden første kvartal 2001.

Det brede S&P 500-indeks steg mandag 1,5 pct., mens Dow Jones-indekset - særligt løftet af den amerikanske flyproducent Boeing - vandt 2,3 pct. Teknologitunge Nasdaq gik samtidig op med 1,2 pct.

Fremgangen mandag kom i kølvandet af et samlet minus på 2,9 pct. for S&P 500 i sidste uge, da investorernes bekymring for væksten i coronasmittede i USA vandt kampen om stemningen.

Selskabsspecifikt er der nyt om blandt andet det amerikanske fødevareselskab Conagra Brands, der i formarkedet tirsdag stiger 3,1 pct. efter opløftende meldinger i forbindelse med selskabets regnskab for fjerde kvartal.

I regnskabsårets sidste kvartal tjente Conagra 41 cent per aktie, hvor analytikerne ifølge Bloomberg News havde estimeret 26 cent.

For indeværende kvartal, som er det første i det nye regnskabsår, regner selskabet med at kunne realisere et resultat på mellem 54 cent og 59 cent per aktie.

Her var konsensus et resultat på 54 cent, skriver Bloomberg.

Conagra ser i kvartalet desuden en organisk vækst i omsætningen på 10-13 pct.

Selskaberne Micron og Xilinx kom med pæne forventninger og indikerer dermed, at efterspørgslen er på vej op. Aktierne i begge selskaber stiger i formarkedet med omkring 5 pct.

Den amerikanske butikskæde Office Depot stiger markant i formarkedet. Aktien ligger oppe med 38,5 pct. Handlen med aktien er blevet suspenderet i venten på nyheder, skriver Bloomberg.

/ritzau/Finans

Tilbage

Forventninger til danske obligationer

Stemningen på obligationsmarkedet er god, og vi tror på, at vi går en rolig sommer i møde.

Læs mere her