Aktiemarkedets historie

Aktier er en vigtig finansieringskilde for virksomhedernes aktiviteter. Et velfungerende aktiemarked er en vigtig forudsætning for, at købere og sælgere af aktier kan mødes og handle aktierne til de mest reelle kurser. Børserne er også stedet, hvor mange store formuer er blevet bygget op – og i værste tilfælde tabt igen.

4.00 min. Læs artikel

Råvarer som økonomisk temperaturmåler

Råvarer som olie, guld og andre metaller betyder meget for den globale vækst og for udviklingen på investeringsmarkederne.

4.30 min. Læs artikel

På jagt efter nye aktier i Asien

Vi har i foråret besøgt en stribe virksomheder i Asien for at finde nye investeringsidéer til Sydinvest Globale EM-aktier og Fjernøsten. Efterfølgende har vi købt aktier i en filippinsk lufthavnsoperatør, som vil nyde godt af væksten i turismen. Vi fandt også et indonesisk selskab, som for nylig har overtaget en guld-/kobber-mine til spotpris. Samtidig ser vi tegn på bedring for aktierne i Malaysia.

3.00 min. Læs artikel

Hvorfor er højrentelande så interessante?

Spørger du din investeringsrådgiver efter en obligationsinvestering, der stadig giver en vis rente, kan det sagtens være, at svaret er Sydinvests afdelinger med HøjrenteLande-obligationer. Vi har taget en snak med EM Obligationschef Thomas Brund om denne type investeringer.

3.30 min. Læs artikel

Øvrige artikler:

Generalforsamling 2017

Sønderjyllandshallen i Aabenraa dannede den 28. marts rammen om den ordinære generalforsamling i Sydinvest. Her kan du læse mere om årets generalforsamling.

3.30 min. Læs artikel

4 danske aktier

Set over de seneste tre til fem år har danske aktier vist rigtig flotte resultater. Kurserne gik dog lidt tilbage i 2016, men i 2017 har danske aktier igen vist gode takter. Vi ser på fire aktier, vi har positive forventninger til, og som vi i Sydinvest Danmark har investeret i.

3.30 min. Læs artikel

Global vækst på vej op

Præsident Trump har endnu ikke haft konkret indflydelse på udviklingen i amerikansk og global økonomi. Forventningerne til hans gøren og laden samt vurderinger af mulighederne for at få initiativerne igennem Kongressen har til gengæld påvirket markederne. 

5.00 min. Læs artikel

Se tidligere udgave af digitalt Horisont