04 | 07 - Godt i gang med investering

Om investeringsfonde og dine muligheder

Når du skal i gang med at investere, har du sikkert en holdning til, hvad du gerne vil investere i. Investeringsforeningen Sydinvest tilbyder et bredt udvalg af investeringsmuligheder fordelt over forskellige obligations- og aktiefonde. Her får du en kort introduktion.

I korte træk

  • Der findes mange fonde med forskellige investeringsprofiler. Profilen siger noget om, hvad fonden investerer i. 
  • Sæt dig altid ind i fondens investeringsprofil, inden du investerer.
  • Vær opmærksom på, at navnet på en fond ikke altid er repræsentativt for, hvad fonden investerer i.

I Danmark er der mange forskellige udbydere af investeringsprodukter, og ser man på Sydinvest, findes der mange forskellige fonde med forskellige investeringsprofiler. Fondene er henholdsvis aktiefonde, obligationsfonde og blandede fonde. Hver fond investerer i ganske bestemte typer af værdipapirer. De enkelte fondes investeringsprofiler fortæller, hvad fondene investerer i. Nogle fonde har et bredt investeringsunivers, andre et mere afgrænset.

Fondens investeringsunivers

Fondens navn antyder som regel fondens investeringsunivers. Du skal også være opmærksom på, at to fonde med samme navn fra to forskellige investeringsforeninger sagtens kan investere i noget forskelligt. Det er derfor altid en god idé at læse fondens investeringsprofil, inden du investerer i produktet.

Eksempler på navn og investeringsprofil

Sydinvest Bæredygtige Aktier
Fonden investerer globalt i aktier. Investeringerne er spredt på forskellige lande og brancher. Andelsklassens største investeringer ligger i USA og Europa. Andelsklassen investerer i selskaber, som generelt scorer meget højt på ansvarlighed og meget lavt på udledning af CO2.

Sydinvest Korte Obligationer
Investerer fortrinsvis i kursstabile danske obligationer. Skattemæssigt er afdelingen målrettet personer med frie midler. Fonden udbetaler hvert år et udbytte på niveau med den gennemsnitlige obligationsrente.

Morningstar Global Bæredygtig
Investerer globalt i aktier i 100 selskaber, som er globalt førende inden for bæredygtighed. Mindst 90 % af formuen skal være investeret i de aktier, der indgår i Morningstars Global Markets Sustainability Leaders Index.

Se en optegnelse over alle fonde i Sydinvest, og læs mere om, hvad de investerer i, her.

Skal vi holde dig orienteret?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag løbende nyt fra investeringsmarkedet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Oversigt