03 | 06 - Hvad er investering?

Fem myter om investering

Afholder du dig fra at investere, fordi du tror, det enten er risikabelt, svært eller tidskrævende? Så læs med her, hvor vi afliver nogle sejlivede myter om investering ved at vise dig, hvad en investeringsforening kan tilbyde.

Mange ser investering som et område, der er forbeholdt de få med god forstand på penge og en stor formue i banken. Men sandheden er, at alle kan investere.


 1. Det er tidskrævende at investere
  Investering kan være tidskrævende, hvis du selv ønsker at stå for at få dine penge til at vokse. Det kræver en indsats at følge både nyheder og investeringsmarkeder tæt. Men du kan sagtens investere uden selv at bruge tid på det. Investerer du i en investeringsforening, bliver din opsparing plejet dagligt af professionelle porteføljemanagere, som konstant arbejder på at sikre dig det bedst mulige afkast.
 2. Investering er kun for mænd
  Det er et faktum, at flere mænd end kvinder investerer. Men kvinder er mindst lige så gode til at investere som mænd. Der er dog forskel på den måde, mænd og kvinder investerer på, for tal fra Finans Danmark viser nemlig, at kvinder klarer sig bedre end mænd i dårligere tider, og at mænd klarer sig bedre end kvinder i gode tider.
 3. Det kræver en stor formue at investere
  Det er bestemt ikke nødvendigt at have en stor formue for at investere. Du kan komme i gang for det beløb, der passer dig og din økonomiske situation. Synes du, det er interessant at investere, kan du altid hæve beløbet. I investeringsforeningen Sydinvest er der intet minimumsindskud, og du kan købe et investeringsbevis for under hundrede kroner.
 4. Man skal være finansiel ekspert
  Du behøver ikke være ekspert eller have en meget stor interesse for det finansielle område for at komme i gang med at investere. Du kan eksempelvis købe investeringsbeviser i en investeringsforening og overlade placeringen af dine penge til eksperter, som ikke laver andet end at få mest muligt ud af medlemmernes opsparing.
 5. Det er meget risikabelt at investere
  Det kan være risikabelt at investere, hvis du selv påtager dig opgaven uden at være klædt ordentligt på til den. Men det behøver ikke være så risikabelt at investere, hvis du fx investerer gennem en investeringsforening. Her er det helt op til dig at vurdere, om dine investeringer skal være forbundet med høj eller lav risiko. Idéen med en investeringsforening er at gøre det mindre risikofyldt at investere, fordi foreningen spreder dine investeringer over mange forskellige værdipapirer og sektorer, uanset hvilket beløb du investerer.

Skal vi holde dig orienteret?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag løbende nyt fra investeringsmarkedet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Oversigt