06 | 06 - Godt i gang med investering

Sådan køber du selv værdipapirer

Det er blevet lettere selv at købe og sælge værdipapirer de seneste 20 år. Det er dog altid en god idé, at du rådfører dig med en investerings-rådgiver, før du investerer. Men har du lyst og mod på opgaven, er der flere muligheder for at købe aktier, obligationer eller investeringsbeviser på egen hånd.

De fleste aktier, obligationer og investeringsbeviser er børsnoterede, og du har derfor også adgang til at handle dem på egen hånd.

  • Netbanken
    De fleste pengeinstitutter har en netbank, hvor du kan købe eller sælge aktier, obligationer eller investeringsbeviser. Det er meget forskelligt fra pengeinstitut til pengeinstitut, hvordan netbanken er sat op, men de fleste har en fane, der hedder ”investering”. Med lidt hjælp fra din rådgiver vil du hurtigt kunne komme i gang med at investere din opsparing i aktier, obligationer eller i en eller flere fonde, fx i Investeringsforeningen Sydinvest.
  • Børsmægler online
    Der er flere platforme på nettet, der fungerer som børsmæglere uafhængigt af dit pengeinstitut. Her skal du overføre et beløb fra din konto i pengeinstituttet til en handelskonto, og derefter kan du selv handle aktier, obligationer eller investeringsbeviser. Det er vigtigt at undersøge, hvilke gebyrer og omkostninger der er forbundet med handel via de forskellige platforme.

Fordele og ulemper

Der kan være fordele og ulemper ved at benytte de forskellige platforme. Bruger du pengeinstituttets løsninger, har du et samlet overblik over din økonomi, mens andre børsmæglere kan tilbyde flere udvidede features til sammenligning af din portefølje eller en specifik aktie. Hvad der er det bedste for dig, kan være svært at sige, da det afhænger af, hvor meget du handler, og hvordan du bruger løsningen.

Oversigt

Skal vi holde dig orienteret?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag løbende nyt fra investeringsmarkedet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet