02 | 08 - Før du investerer

6 gode investeringsråd

Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg gerne vil investere – og hvordan kommer jeg i gang? De spørgsmål får du svar på her.


 1. Kontakt en rådgiver
  Før du begynder at investere, er det altid en god idé at kontakte en investeringsrådgiver for at lave en investeringsprofil.
  Læs mere om investeringsprofiler her.
 2. Tænk på de skattemæssige konsekvenser
  Allerede inden du investerer, er det klogt at overveje, hvilke skattemæssige konsekvenser det har for dig at investere.
  Tænk på skatten, hver eneste gang du vil enten købe eller sælge.
  Husk også, at der er forskel på, hvordan aktier og obligationer beskattes.
 3. Spred din risiko
  Spred altid din risiko mellem både aktier og obligationer, og tilpas investeringerne efter din investeringsprofil. Handler du selv dine værdipapirer, er det også vigtigt, at du spreder dig over forskellige brancher og flere forskellige selskaber og/eller udstedere.

  Køber du beviser i en investeringsforening, gør du det nemt for dig selv. Et enkelt investeringsbevis giver dig mulighed for at sprede din investering over mange forskellige værdipapirer, eksempelvis flere lande, brancher, selskaber eller obligationstyper.

 4. Følg løbende op på din porteføjle
  Gennemgå din investerede formue med jævne mellemrum, minimum én gang årligt, og få foretaget en løbende tilpasning. Stiger andelen af aktier fx i din opsparing, kan det være, du skal sælge lidt, så porteføljen stadig passer til din profil. Derudover ændrer din livsfase også din investeringsprofil: En 50-årig har som oftest ikke samme risikovillighed som en 20-årig.
 5. Hold dig opdateret
  Følg med i medierne, eller meld dig ind i fora på nettet for at have en fornemmelse af de forhold, der påvirker markedet. Du kan også gøre det nemt for dig selv og tilmelde dig Sydinvests nyhedsbrev og andre lignende nyhedstjenester, som følger finansverdenen tæt.
 6. Lav dit hjemmearbejde, hvis du selv handler
  ​Handler du selv værdipapirer via eksempelvis netbank, skal du være indstillet på at sætte dig godt ind i tingene og lave dit hjemmearbejde. Her gælder det om at oparbejde stor viden om såvel den pågældende investering som handelsvilkårene i den pågældende netbank.

Oversigt

Skal vi holde dig orienteret?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag løbende nyt fra investeringsmarkedet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet