02 | 06 - Det får du i en investeringsforening

De 6 mest almindelige investeringsformer

Over 800.000 danskere sparer op i investerings-beviser. Uanset hvad dit formål er med din opsparing, kan du altid finde et relevant produkt i din investeringsforening. Her kan du læse om de 6 mest almindelige investerings-former.


 1. Frie midler
  Frie midler er den del af din formue, der ikke er placeret med krav om tidsmæssig binding, som fx din pensionsopsparing. Frie midler er en betegnelse for den direkte opsparing, du har stående på en konto eller i et depot; det er altså penge, du kan hæve og få udbetalt til forbrug, når du har behov for det.
 2. Aktiesparekonto
  Aktiesparekontoen er en investeringsmulighed for dig, der ønsker at investere i aktier eller udbyttebetalende aktiefonde på en helt enkel måde. Aktiesparekontoen giver mulighed for at slippe billigere i skat, og pengeinstituttet tager sig af skatteindberetningerne. Der kan indsættes op til 102.300 kr. på en aktiesparekonto. Pengene kan derefter investeres i aktier eller udbyttebetalende aktiefonde via ét separat depot til din aktiesparekonto.
 3. Pensionsopsparing
  Pensionsopsparing er opsparing til din alderdom. De mest benyttede pensionsopsparinger sker gennem en pensionskasse, et forsikringsselskab eller via dit pengeinstitut. Investeringsbeviser er et godt redskab i forbindelse med din pensionsopsparing. Det kræver blot, at du opretter et depot i tilknytning til din kapitalpension, ratepension, alderspension eller selvpension i dit pengeinstitut. Reglerne for pensionsopsparing er ændret en del i de senere år. Vi anbefaler derfor, at du kontakter en rådgiver for at høre, hvilken type pension der vil være mest optimal for dig.
 4. Børneopsparing
  Børnenes opsparing kan også investeres i investeringsbeviser. En børneopsparing er skattebegunstiget, da renter og afkast er skattefrie. Derfor er en børneopsparing en af de mere fordelagtige måder at spare op på.
 5. Virksomhedsskatteordning
  Under virksomhedsskatteordningen er det kun muligt at investere i akkumulerende investeringsfonde. Med ordet ”akkumulerende” mener man, at de ikke udbetaler et årligt udbytte. Reglerne i virksomhedsskatteordningen er komplicerede. Inden du begynder at investere, bør du derfor sætte dig grundigt ind i reglerne og undersøge de skattemæssige konsekvenser i samråd med din rådgiver eller din revisor.
 6. Fonde, foreninger og legater
  Er du ansvarlig for formuen i en fond eller en forening, er der også muligheder for at forrente den i en investeringsforening. Der er flere skræddersyede produkter på markedet, hvis formål er at maksimere renteafkastet samt afkastet før skat, hvilket er en fordel for de fleste fonde, foreninger og legater.
   

Skal vi holde dig orienteret?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag løbende nyt fra investeringsmarkedet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Oversigt